Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θέσει υπό απαγόρευση ως τρομοκρατική οργάνωση τη συλλογικότητα Terrorgram, ένα ακροδεξιό δίκτυο στο Ίντερνετ, πράγμα που σημαίνει πως θα καταστεί ποινικό αδίκημα στη χώρα η συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση ή και η διαφήμισή της.

Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών περιέγραψε την οργάνωση ως ένα δίκτυο νεοφασιστών στο Ίντερνετ, το οποίο παράγει και διαδίδει βίαιη προπαγάνδα εναντίον εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων. «Η συλλογικότητα Terrorgram διανέμει χυδαία προπαγάνδα και έχει στόχο να ριζοσπαστικοποιήσει νέους ανθρώπους για να πραγματοποιήσουν αποτρόπαιες πράξεις τρομοκρατίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο βρετανός υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Ο Κλέβερλι πρόσθεσε ότι η Terrorgram θα είναι το πρώτο ιντερνετικό δίκτυο που τίθεται υπό απαγόρευση και θα βρεθεί στην ίδια κατηγορία με οργανώσεις όπως η Χαμάς και το Ισλαμικό Κράτος, μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ενώ η ισλαμιστική τρομοκρατία εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή για τη Βρετανία, η απειλή από την ακροδεξιά ιδεολογία αυξάνεται και διευρύνεται μέσω της ριζοσπαστικοποίησης νέων ανθρώπων, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ένας έφηβος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανθρώπους έξω από ένα γνωστό γκέι μπαρ το 2022 στην Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, εγκωμίαζε την Terrorgram στο μανιφέστο του και η προπαγάνδα της οργάνωσης περιέλαβε βίαιες αφηγήσεις που τον εκθείαζαν, πρόσθεσε το υπουργείο Εσωτερικών.