Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, σε δηλώσεις του από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ομάδας G7, στο Κάπρι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι τελευταίες εξελίξεις αποτέλεσαν αντικείμενο συνομιλίας στη διμερή συνάντηση με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ, στο τέλος της οποίας ο Ταγιάνι τόνισε:

«Η Ιταλία, και ως εκ περιτροπής πρόεδρος της ομάδας G7, καταδίκασε με αποφασιστικότητα την επίθεση του Ιράν, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Εξέφρασα προσωπικά την αλληλεγγύη μου στον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών αλλά του είπα, παράλληλα, ότι πρέπει να τηρηθεί προσεκτική στάση και να μην υπάρξουν αντίποινα ή απαντήσεις», δήλωσε ο Ταγιάνι.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στην Γάζα, «με σεβασμό στο ψήφισμα 2728 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό και να ευνοηθεί μια ευρύτερη αποκλιμάκωση, σημαντική προϋποθεση της οποίας είναι και η απελευθέρωση όλων των ομήρων».