Στάχτες έγινε πολιτιστική κληρονομιά 400 ετών, με την ολοκληρωτική καταστροφή του ιστορικού κτιρίου του παλαιού χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης, που χρονολογείται από το 1625.

Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς δε έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Το Børsen του 17ου αιώνα, ένα από πιο παλιά και πιο εμβληματικά κτίρια της πρωτεύουσας της Δανίας, το οποίο χρονολογείται από το 1625, καταστράφηκε ολοσχερώς μετά τη φωτιά που ξέσπασε, υπό άγνωστες συνθήκες, περίπου στις 20:00 το πρωί τοπική ώρα.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν να καταρρεύσει το εμβληματικό κωδωνοστάσιο, ύψους 56 μέτρων, το οποίο σχηματιζόταν από τις ουρές τεσσάρων δράκων.

Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν γρήγορα στο ιστορικό κτίριο της Κοπεγχάγης, ενώ παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή.

Οι πυροσβέστες δυσκολεύτηκαν να περιορίσουν τις φλόγες, λόγω των σκαλωσιών που είχαν τοποθετηθεί γύρω από το κτίριο εξαιτίας των εργασιών.

Το κτίριο πλέον, στεγάζει το εμπορικό επιμελητήριο της Δανίας ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα ενοικίασης χώρων του για επίσημες εκδηλώσεις.