Άγνωστοι έκαναν κατάληψη σε ένα από τα ακριβά εστιατόρια του Γκόρντον Ράμσεϊ και το μετέτρεψαν σε κοινόβιο, ενώ απείλησαν με μήνυση οποιονδήποτε προσπαθήσει να τους βγάλει από το κτίριο.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Λονδίνο και στο μαγαζί «York & Albany» που βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση κοντά στο Regents Park. Σύμφωνα με το Business Insider η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν λειτουργεί, καθώς έχει τεθεί προς πώληση για περισσότερα από 16 εκατομμύρια δολάρια, λόγω οικονομικών προβλημάτων του σεφ.

Στις 10 Απριλίου περίπου έξι άτομα μπήκαν μέσα στον χώρο και τον απέκλεισαν, ενώ κάρφωσαν με σανίδες τα παράθυρα. Παράλληλα, έγραψαν με σπρέι έξω από το κτίριο προσοχή κοινόβιο» και ότι «θα κάνουμε μήνυση σε όποιον πάει να μας πετάξει έξω».

Γκόρντον Ράμσεϊ
Ο Γκόρντον Ράμσεϊ

Επίσης, οι λογαριασμοί «Autonomous Winter Shelter» και «Camden Art Cafe» στο Instagram δημοσίευσαν φωτογραφίες με τους καταληψίες στο εστιατόριο, αναγράφοντας «το νέο καυτό κοινόβιο στο Λονδίνο σας περιμένει όλους».

Η διαχειρίστρια εταιρεία των εστιατορίων του Γκόρντον Ράμσεϊ προσπάθησε να απομακρύνει τους αγνώστους και ειδοποίησε τη Μητροπολιτική Αστυνομία, με τις αρχές να δηλώνουν ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είναι νομικό ζήτημα και αφορά τα δικαστήρια».

Μέχρι στιγμής, γίνονται ενέργειες για να λειτουργήσει ο χώρος ως κοινόβιο, με ορισμένους να στηρίζουν την κατάληψη, δηλώνοντας ότι «ανοίγει ένας κλειστός χώρος», ενώ άλλοι θεωρούν πως «αξιοποιείται παράνομα μια ξένη περιουσία».