Ένα δέμα που εντοπίστηκε έξω από την πρεσβεία της Κροατίας στο Βερολίνο έσπειρε την αναστάτωση καθώς φαίνεται ότι περιείχε χειροβομβίδα.

Η ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας αναφέρει «Ένας υπάλληλος της πρεσβείας άνοιξε ένα πακέτο που είχε σταλεί με το ταχυδρομείο περίπου στη 1 το μεσημέρι τοπική ώρα (2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας) και βρήκε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με χειροβομβίδα». «Το δέμα, που περιείχε επίσης μία απειλητική επιστολή, μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος όπου και θα καταστραφεί».

Το κροατικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση του εντοπισμού του ύποπτου δέματος. Η χειροβομβίδα σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε μηχανισμό πυροδότηση, ενώ έρευνα έχει ξεκινήσει για να εντοπιστεί ο ο αποστολέας του δέματος και τα κίνητρά του.

Ακόμη ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βέστερβέλε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει την προστασία και την ασφάλεια των ξένων αντιπροσωπειών.

Το Βερολίνο αναμένεται να επισκεφτεί ο πρόεδρος της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς την Τετάρτη και να συναντηθεί την Πέμπτη με τη γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ, κάτω βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ.