Μια απίστευτα δύσκολη κατάσταση βίωσε μια 39χρονη μητέρα από το Τέξας, όταν αρχικά της ανακοινώθηκε πως πάσχει από σπάνια επιθετική μορφή καρκίνου, μπήκε στη διαδικασία της χημειοθεραπείας και μετά την ενημέρωσαν πως έγινε λάθος διάγνωση.

Η Λίζα Μονκ πήγε στο νοσοκομείο το 2022 με πόνους στο στομάχι και εκεί εντοπίστηκαν πέτρες στα νεφρά της που αφαιρέθηκαν επιτυχημένα ύστερα από χειρουργική επέμβαση, η οποία ανέδειξε μια περίεργη μάζα στη σπλήνα της.

Στη συνέχεια πήραν δείγμα από τη σπλήνα και το έστειλαν σε 4 διαφορετικά εργαστήρια για έλεγχο, με το τελευταίο να βρίσκει μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου, που ονομάζεται αγγειοσάρκωμα, όπως αναφέρει η «Mirror».

Το αγγειοσάρκωμα είναι ένας τύπος καρκίνου που δημιουργείται στην επένδυση των αιμοφόρων αγγείων και των λεμφικών αγγείων, σύμφωνα με το Mayo Clinic.

«Ήταν ένας τύπος καρκίνου από τα αιμοφόρα αγγεία που βρέθηκε στη σπλήνα και μου είπαν ότι είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί, μου έδωσαν 15 μήνες ζωής», αποκάλυψε η Μονκ σε ένα βίντεο.

«Ήταν μια σκοτεινή περίοδος», ομολόγησε η μητέρα, συντετριμμένη από τα φριχτά νέα που έπρεπε να πει στον άντρα της και στα δύο μικρά παιδιά της.

«Δεν τους είπα σε αυτό το σημείο ότι ήταν οριστικό ή ότι είχα μόνο 15 μήνες ζωής, απλά τους είπα ότι ήταν κακό, αλλά θα προσπαθούσα να το πολεμήσω», τόνισε η ίδια στο βίντεο.

Ακολούθησε μια περίοδος με επιθετική χημειοθεραπεία τον Μάρτιο του 2023, όπου η γυναίκα έχασε τα μαλλιά της και απέκτησε ωχρή επιδερμίδα.

«Έγραφα γράμματα αποχαιρετισμού και γράμματα στα εγγόνια που ποτέ δεν θα γνώριζα και για τους γάμους των παιδιών μου που ποτέ δεν θα παρακολουθούσα», είπε η Μονκ.

Μετά τον δεύτερο γύρο της χημειοθεραπείας ήρθε και η μεγάλη αποκάλυψη: «Ο γιατρός χρησιμοποίησε πολλούς ιατρικούς όρους και μετά μου είπε ότι δεν είχα καρκίνο» και το χειρότερο ήταν πως το γνώριζαν έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με την ίδια, αφού το διάβασε στην παθολογική της έκθεση όταν ζήτησε να της τη δώσουν, όπως αναφέρει η «New York Post».

«Ο γιατρός τότε με συνεχάρη, πράγμα που με ενόχλησε πολύ», αποκάλυψε η Monk.

Αρχικά μπερδεμένη και σκεπτική, νομίζοντας ότι αυτό ήταν κάτι καλό -ότι δηλαδή οι χημειοθεραπείες της είχαν λειτουργήσει-, η Monk είπε ότι συνειδητοποίησε στη συνέχεια ότι όλα αυτά ήταν ένα φρικτό λάθος.

«Είχα κάνει χημειοθεραπεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ θα μπορούσαν να μου το είχαν πει έναν μήνα νωρίτερα και να είχα αποφύγει τον δεύτερο γύρο χημειοθεραπείας, αν είχαν διαβάσει την ίδια τους την παθολογική έκθεση», πρόσθεσε η Monk.

Τώρα, έναν χρόνο αργότερα, η Μονκ λέει ότι εκείνη και η οικογένειά της εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις ψυχολογικές, συναισθηματικές και οικονομικές επιπτώσεις από το απαράδεκτο λάθος του νοσοκομείου.

Οικονομικά, λέει, εξακολουθούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς. Παρά το γεγονός ότι η ευθύνη ήταν του νοσοκομείου, η γυναίκα επισημαίνει ότι δεν γλίτωσε κανέναν από τους λογαριασμούς.