Αφού έμαθε ότι έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής, η μητέρα δύο παιδιών Jenny Appleford άφησε τα παιδιά της να ξυρίσουν το κεφάλι της, καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για να παρατείνει τη ζωή της. Τον Ιούλιο, οι γιατροί ενημέρωσαν τη δημοφιλή «mommy influencer» Appleford, 36 ετών, με έδρα την Καλιφόρνια, ότι πιθανότατα θα ζούσε μόνο για περίπου έξι έως εννέα μήνες εξαιτίας του καρκίνου του πνεύμονα σταδίου 4 που είχε εξαπλωθεί στον εγκέφαλό της.

Από τότε που έλαβε τα συνταρακτικά νέα, υποβλήθηκε σε θεραπείες για να κερδίσει περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους της – αλλά αυτό προκάλεσε την πτώση μεγάλου μέρους των μαλλιών της.

«Μετά από δύο και πλέον χρόνια μάχης με τον καρκίνο, επιτέλους γίνομαι φαλακρή», δήλωσε η Jenny σε ένα συγκλονιστικό βίντεο στο YouTube που μοιράστηκε με τους 112.000 πιστούς followers της αυτή την εβδομάδα, ενώ καθόταν δίπλα στον σύζυγό της, Kyle Appleford.

Στο κεφάλι της είχε πλέον κάποιες τούφες μαλλιών. Η Jenny επιστράτευσε τη βοήθεια του γιου της, Ellis, 7 ετών, και της κόρης της Winnie, 3 ετών, για να τη βοηθήσουν να μακιγιάρει το πρόσωπό της και να κόψει τα αραιωμένα μαλλιά της, ώστε να «μοιάζει περισσότερο με τη φαλακρή κούκλα Barbie». Αποκάλυψε στην κάμερα ότι τα πιτσιρίκια της την παρομοίαζαν με «παππού» με το νέο της χτένισμα – και ήλπιζε ότι η διαδικασία αφαίρεσης των εναπομεινάντων μαλλιών της θα ήταν καθαρτική για όλη την οικογένεια.

«Έχω άγχος να δω πώς θα πάει γι’ αυτήν», είπε η ανήσυχη μαμά στο βίντεο, καθώς η «πολύ έξυπνη» κόρη της, Winnie, παρακολουθούσε μια εικονική συνεδρία θεραπείας. «Παλεύει με την είδηση ότι πεθαίνω και θέλουμε να της βρούμε κάποια βοήθεια γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο είναι να το περνάει αυτό ένα 4χρονο παιδί… Φαίνεται να καταλαβαίνει απόλυτα – είναι κρίμα».

Η τελετουργική διαδικασία του ξυρίσματος των μαλλιών της ήταν απλώς μια προσπάθεια να αποβάλει τον τρόμο με τους πιο κοντινούς της ανθρώπους, είπε. Το τελικό αποτέλεσμα: Τα παιδιά και ο σύζυγός της την έκαναν να νιώσει «πραγματικά ξεχωριστή και όμορφη», δήλωσε η γενναία μαμά.

Παρουσιάζοντας το φρεσκοξυρισμένο κεφάλι της αργότερα στο βίντεο, ο σύζυγος Kyle εκστασιάστηκε ότι ήταν «το πιο υπέροχο πράγμα» που έχει «δει ποτέ».

«Δεν έκλαψα σήμερα, είμαι πραγματικά περήφανη για τον εαυτό μου», είπε η Jenny, υπενθυμίζοντας ότι τις προηγούμενες ημέρες έκλαιγε συστηματικά μαζί με τους αγαπημένους της καθώς έβλεπε τις μπούκλες της να πέφτουν. «Το να τα βλέπεις να πέφτουν είναι περίεργο», πρόσθεσε. «Είναι πιο τρομακτικό από ό,τι φαντάζεστε. Σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άβολα απ’ ό,τι φαντάζεσαι».

Ενώ έχει χάσει μαλλιά με προηγούμενες θεραπείες, δεν είχε μείνει ποτέ εντελώς φαλακρή, εξήγησε.

Η Jenny δίνει μάχη με τον καρκίνο από το 2021, όταν διαγνώστηκε με μη χειρουργήσιμο μη μικροκυτταρικό αδενοκαρκίνωμα σταδίου 3 – έναν τύπο καρκίνου του πνεύμονα – παρόλο που δεν είχε καπνίσει ποτέ. Η ίδια καταγράφει το ταξίδι της στο YouTube, όπου σήμερα έχει 117.000 συνδρομητές. Ενώ έχει υποβληθεί σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολία, ενώ έχει υποβληθεί επίσης σε χειρουργικές επεμβάσεις και έχει λάβει ένα μείγμα φαρμάκων, ο καρκίνος τελικά εξαπλώθηκε στους λεμφαδένες και τον εγκέφαλό της πέρυσι, προχωρώντας σε στάδιο 4.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοίνωσε τα σπαρακτικά νέα στα παιδιά της ότι πεθαίνει. Η οικογένεια έχει συγκεντρώσει πάνω από 135.000 δολάρια στο GoFundMe, τα οποία θα διατεθούν για ιατρικούς λογαριασμούς, εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, ασφάλιση και ταξίδια για τις θεραπείες, καθώς και για να κάνει το τέλος της ζωής της όσο το δυνατόν πιο άνετο.