Ο Ντόναλντ Τραμπ τοποθετήθηκε επίσημα ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ για το ζήτημα των αμβλώσεων, αναφέροντας πως ο καθένας «πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά του» και ότι «οι Πολιτείες πρέπει να αποφασίσουν ξεχωριστά».

Έτσι, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και αρνήθηκε να πάρει θέση, παρότι πριν βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές, τόνιζε ότι θέλει να απαγορευτούν.

«Πρέπει να ακολουθήσετε την καρδιά σας σε αυτό το θέμα. Όμως, θυμηθείτε, πρέπει επίσης να κερδίσουμε τις εκλογές προκειμένου να αποκαταστήσουμε τον πολιτισμό μας και στην πραγματικότητα, να σώσουμε τη χώρα μας, η οποία είναι τώρα πολύ δυστυχώς, ένα έθνος σε παρακμή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, πρόκειται για ψηφοθηρική ντρίπλα, ώστε να εξασφαλίσει όλες τις πλευρές. Συγκεκριμένα, οι Ρεπουμπλικάνοι που στρέφονται κατά των αμβλώσεων, είναι είτε πλούσιοι, είτε βαθιά θρησκευόμενοι και συνήθως από σέκτες.

Αντιθέτως, οι συντηρητικοί ψηφοφόροι που υποστηρίζουν τις αμβλώσεις, είναι από φτωχά και λαϊκά στρώματα. Ο υποψήφιος πρόεδρος λοιπόν, φέρεται να επιθυμεί οποιαδήποτε υποστήριξη, ώστε να εκλεγεί ξανά πρόεδρος.