Φαίνεται πως ίσως κάτι να αλλάζει για τις γυναίκες στις αραβικές χώρες, μετά την ανακοίνωση ότι η Σαουδική Αραβία θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στα καλλιστεία Μις Υφήλιος. Η υποψήφια είναι η 27χρονη Rumy Alqahtani, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς.

Η Rumy έχει καταγωγή από το Ριάντ και εργάζεται ως μοντέλο, αλλά και ως δημιουργός ψηφιακού περιεχομένου.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η 27χρονη με ανάρτηση στο Instagram στην οποία αναφέρει: «Είναι τιμή μου να συμμετέχω στον διαγωνισμό Miss Universe 2024. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη συμμετοχή του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στα καλλιστεία Μις Υφήλιος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Alqahtani στο παρελθόν έχει κατακτήσει και άλλους τίτλους όπως Μις Μέση Ανατολή, Μις Αραβικός Κόσμος Ειρήνης 2021 και Μις Γυναίκα, στη Σαουδική Αραβία.

Παράλληλα αξιοσημείωτη είναι και η ακαδημαϊκή της πορεία σε σχέση με την πλειοψηφία των γυναικών στη Σαουδική Αραβία, οι οποίες δεν έχουν την αντίστοιχη μόρφωση, καθώς έχει σπουδάσει οδοντιατρική και γνωρίζει πολλές ξένες γλώσσες όπως αγγλικά και γαλλικά.

Οι ακόλουθοί της στο Instagram φτάνουν το 1.000.000 και μετά τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.