Οι μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου και υπέρ της κήρυξης πρόωρων εκλογών πραγματοποιήθηκαν την, Κυριακή 31/3, στην Ιερουσαλήμ. 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου και κατά των εξαιρέσεων που απολαμβάνουν οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι αποφεύγοντας την υποχρεωτική για όλους τους άλλους Ισραηλινούς στράτευση, σε διαδηλώσεις που θύμισαν τις μαζικές κινητοποιήσεις που γίνοντας πέρσι σε όλο το Ισραήλ κατά της ακροδεξιάς ισραηλινής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος που προωθούσε και προωθεί.

Οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που κάλεσαν σε μαζικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το Ισραήλ το 2023, οργάνωσαν συγκέντρωση έξω από την Κνεσέτ (το κοινοβούλιο) ζητώντας νέες εκλογές για αλλαγή της κυβέρνησης.

Διαδηλωτές κυμάτιζαν γαλανόλευκες σημαίες του Ισραήλ και φώναζαν «εκλογές τώρα» ενώ ζητούσαν επίσης μια περισσότερη ισότερη κατανομή του βάρους της στρατιωτικής θητείας που δεσμεύει τους περισσότερους Ισραηλινούς.

Το ισραηλινό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο N12 μετέδωσε ότι η σημερινή ήταν η μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση από την έναρξη του πολέμου. Οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι Haaretz και Ynet ανέφεραν ότι δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν στη διαδήλωση.