Σε ηλικία 87 ετών πέθανε ο ηθοποιός Λούις Γκόσετ Τζούνιορ, ο πρώτος μαύρος άνδρας που κέρδισε Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Ο ανιψιός του ανέφερε πως ο Λούις πέθανε το βράδυ της Πέμπτης στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, με το Variety να σημειώνει ότι δεν είναι ακόμη γνωστή η αιτία θανάτου του.

Σημειώνεται, ότι ο ηθοποιός είχε κερδίσει Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου το 1982 για τον ρόλο που υποδύθηκε στην ταινία «An Officer and a Gentleman».

Μάλιστα, οι Susan Sarandon και Christopher Reeve είχαν δώσει το χρυσό αγαλματίδιο στον ηθοποιό.

Η βράβευση του Λούις Γκόσετ Τζούνιορ με το χρυσό αγαλματίδιο:

Λίγα χρόνια νωρίτερα, είχε κερδίσει Emmy για τον ρόλο του ως βιολιστής στο «Roots», ενώ τα επόμενα χρόνια προτάθηκε έξι φορές για το συγκεκριμένο βραβείο.

Επίσης, κέρδισε μια υποψηφιότητα για την ερμηνεία του Αιγύπτιου προέδρου που έκανε ειρήνη με το Ισραήλ στην τηλεοπτική ταινία «Sadat» το 1983.

Ποιος ήταν

Ο Λούις Κάμερον Γκόσετ Τζούνιορ γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 27 Μαΐου 1936 και ήταν το μοναδικό παιδί μιας οικογένειας της εργατικής τάξης. Ήταν ανέκαθεν αθλητικός και αρίστευε στα σπορ.

Έπειτα από έναν τραυματισμό που τον έθεσε εκτός, παρακολούθησε ένα μάθημα υποκριτικής και εντυπωσίασε τον καθηγητή του, που τον ενθάρρυνε να διεκδικήσει έναν ρόλο στο θέατρο. Τον επέλεξαν μεταξύ 400 υποψηφίων και έτσι έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ το 1953, ενώ ήταν ακόμη έφηβος.

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και μετά την αποφοίτησή του τον περίμενε μια καριέρα στο μπάσκετ και στους New York Knicks αλλά προτίμησε την υποκριτική.

Ο Γκόσετε συνέχισε να εργάζεται στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ως ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης, μέχρι και μετά τα 80 του. Είχε παντρευτεί τρεις φορές και απέκτησε δύο γιους.