Ένας άνδρας έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο και έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σηψαιμία, γιατί 500 δηλητηριώδεις αράχνες είχαν εισβάλει στο σπίτι του.

Πριν από έναν χρόνο, ο Ivan Savage που είναι 60 ετών και ζει στο Slough του Berkshire, αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία στο δεξί χέρι του, σαν κάτι να τον τσίμπησε. Τότε, τινάχτηκε και ένιωσε ξανά την ίδια ενόχληση, ενώ μετά από λίγα λεπτά ξεκίνησε να χάνει τις αισθήσεις του, αλλά ευτυχώς πρόλαβε να καλέσει ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τη Mirror, ο άνδρας ξύπνησε μετά από ημέρες στο νοσοκομείο και οι γιατροί μίλησαν σαστισμένοι, αναφέροντας μόνο ότι αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση. «Δεν ήθελαν να με τρομάξουν. Είχα πάθει σηψαιμία και ετοιμάζονταν να ακρωτηριάσουν όλο το δεξί μου χέρι», είπε χαρακτηριστικά.

Τελικά, υποβλήθηκε σε εγχείρηση και έσωσε το χέρι του, ενώ αφαιρέθηκε η νεκρή σάρκα και υποβλήθηκε σε ειδική θεραπεία απομάκρυνσης του δηλητηρίου από τον οργανισμό του.

Μετά από λίγο καιρό και εφόσον ξεπέρασε τον κίνδυνο, έμαθε ότι τον δάγκωσε μια δηλητηριώδης αράχνη και συγκεκριμένα μια αράχνη λύκος. Τότε, έστειλε ειδικό για να καθαρίσει το σπίτι του πριν πάρει εξιτήριο και εντοπίστηκε μια τεράστια φωλιά από 500 δηλητηριώδεις αράχνες του συγκεκριμένου είδους.

Το σπίτι καθαρίστηκε και πλέον ο Ivan προσπαθεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα του, αλλά με δυσκολία, αφού αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα στο χέρι, ενώ δεν μπορεί να αισθανθεί τον πόνο. «Πρέπει να είμαι προσεκτικός όταν το χρησιμοποιώ», είπε και πρόσθεσε πως «αν πέσει βραστό νερό δεν θα το καταλάβω. Ακούγεται τρελό, αλλά φοβάμαι τώρα για τη ζωή μου. Ποτέ δεν περίμενα να πάθω κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον να φτάσω κοντά στον θάνατο».

Αράχνη λύκος