Πυρπόλησαν φορτηγά με προμήθειες του ΝΑΤΟ

Έφοδος ενόπλων στο Αφγανιστάν


ΚΟΣΜΟΣ
9:57
16/01/2011
Πυρπόλησαν φορτηγά με προμήθειες του ΝΑΤΟ
loading

Έφοδο στο παρκινγκ μοτέλ όπου ήταν σταθμευμένα δεκάδες φορτηγά που μετέφεραν προμήθειες για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν πραγματοποίησαν το Σάββατο ένοπλοι, πυροβολώντας αδιακρίτως τα οχήματα. Όλα σχεδόν τυλίχτηκαν αμέσως στις φλόγες και 16 καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ με την επέμβαση της πυροσβεστικής, που χρειάστηκε βέβαια πολλές ώρες για να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά, αποφεύχθηκε η επέκταση της πυρκαγιάς σε πρατήριο βενζίνης που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το παρκινγκ.

Η επίθεση σημειώθηκε σε εθνική οδό στην περιοχή Ντέρα Μουράντ Τζαμάλι, η οποία μαστίζεται από τη βία, στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν.

Την επίθεση διεκδίκησε για λογαριασμό των Πακιστανών Ταλιμπάν ο Αζάμ Ταρίκ. «Είναι αντίποινα στις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις περιοχές των φυλών», είπε ο Ταρίκ τηλεφωνικά από άγνωστη τοποθεσία στην μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν.

Η επίθεση προστέθηκε σε μια σειρά από παρόμοιες ενέργειες εναντίον των εφοδιοπομπών του NATO. Το 2010 καταστράφηκαν πάνω από 170 φορτηγά και έξι άνθρωποι, οι περισσότεροι οδηγοί, σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 80% των εφοδίων του NATO μεταφέρονται στο Αφγανιστάν μέσω Πακιστάν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει