Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό εκείνων που εκφράζουν «απολύτως αρνητική» άποψη για τους Πράσινους έχει διπλασιαστεί από το 2019 μέχρι σήμερα από 25% σε 56%, ενώ το ποσοστό όσων έχουν θετική άποψη έχει περιοριστεί από το 18% στο 8%.

Στους Πράσινους αποδίδεται επίσης πρωτίστως και η ευθύνη για τις δυσλειτουργίες του κυβερνητικού συνασπισμού. Το 43% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι το κόμμα έχει ιδιαίτερη επιρροή στις πολιτικές της κυβέρνησης, όταν μόνο το 10% εκφράζει την ίδια άποψη για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και το 19% για τους Φιλελευθέρους (FDP).

Μεταξύ όσων απορρίπτουν τους Πράσινους, το 80% δηλώνει ότι ενοχλείται από τους «μη ρεαλιστικούς» στόχους τους και από την «έλλειψη οικονομικών ικανοτήτων» των στελεχών τους. Δύο στους τρεις ερωτηθέντες δηλώνουν ότι το κόμμα είναι «υπερβολικά προσκολλημένο» στην ιδεολογία του και το ίδιο ποσοστό θεωρεί ότι οι Πράσινοι επιδιώκουν «μεγαλύτερη ρύθμιση». Το 62% εκτιμά ότι οι Πράσινοι «έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους» και το 63% ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τις πραγματικές ανησυχίες των πολιτών. Ενδεικτικά, μόνο το 20% πιστεύει ότι ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ «σκέφτεται το μέλλον» και «διαμορφώνει πολιτικές» για αυτό.