Μια τηλεδιάσκεψη για να συζητηθούν οι απολύσεις στο «Vice Media» διακόπηκε ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα, αφού τα στελέχη διαμαρτυρήθηκαν για τα αμέτρητα emoji με τους αντίχειρες προς τα κάτω, που «πλημμύρισαν» την οθόνη.

H υπεύθυνη περιεχομένου, Κόρι Χάικ, έκανε σχετική ενημέρωση με τις πρόσφατα ανακοινωθείσες περικοπές θέσεων εργασίας, όταν άρχισαν να εμφανίζονται θυμωμένες αντιδράσεις μέσω emoji.

«Είναι μια πάρα πάρα πολύ δύσκολη στιγμή. Νομίζω ότι όλοι το ξέρετε, έχω μιλήσει πολύ γι’ αυτό», άρχισε να εξηγεί, όμως ο διευθύνων σύμβουλος της «Vice Media», Μπρους Ντίξον, διέκοψε τα σχόλια της Χάικ, για να διακόψει τη συνάντηση.

@bobbymang666

Vice Media CCO Corey Haik wss girved to cut her layoff meeting short due to an onslaught of thumbs down emojis from employees #vice #vicemedia #vicemediagroup #layoffs #medianews #firing #failure #loser

♬ original sound – Bobbymang666

«Είναι αδύνατο να αγνοήσουμε τα emoji από την πλευρά μας», είπε.

«Και νομίζω ότι θα το οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούμε να δώσουμε πραγματικά τις πληροφορίες σε όσους θέλουν να τις λάβουν. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και την παρουσία σας. Σας ευχαριστούμε για όλες τις ερωτήσεις. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να απαντήσουμε σε αυτές σε ένα φόρουμ που θα έχει νόημα για την εταιρεία».

Το βίντεο της συνάντησης δημοσιεύτηκε στο TikTok από τον χρήστη bobbymang666 και κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο από νυν και πρώην στελέχη του «Vice», σύμφωνα με την ιστοσελίδα «The Daily Beast».

«Ο μισθός της Κόρι Χάικ ήταν περίπου 726.068 δολάρια πέρυσι. Τι ανέκδοτο», σχολίασε ένας χρήστης.

«Δεν μπορούν να χειριστούν τα emojis;» ρώτησε ένας άλλος.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι που παραμένουν στον οργανισμό και θέλουν πολύ να συνεισφέρουν στην επιτυχία του σαμποτάρονται από μερικούς κακούς παράγοντες», δήλωσε εκπρόσωπος της «Vice Media» στο CNN.

«Κατανοούμε ότι τα συναισθήματα είναι φορτισμένα ύστερα από μια τόσο σημαντική αλλαγή στην εταιρεία και θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε. Το στρατηγικό μας όραμα για να προχωρήσουμε είναι το σωστό για το “Vice”», είπε.

Η «Vice Media» ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι σχεδίαζε να απολύσει αρκετές εκατοντάδες υπαλλήλους της και να μην δημοσιεύει πλέον υλικό στον κορυφαίο ιστότοπό της «Vice.com», σηματοδοτώντας το τέλος μιας χρόνιας παρακμής για τον έντονο κολοσσό ειδήσεων, που κάποτε αποτιμάτο σε 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία κήρυξε πτώχευση τον περασμένο Μάιο πριν πουληθεί για 350 εκατομμύρια δολάρια σε κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Fortress Investment Group.

Οι «New York Times» ανέφεραν ότι η εταιρεία έμεινε με περίπου 900 άτομα προσωπικό.