Ένταση επικρατεί στις Βρυξέλλες με τους βέλγους αγρότες να έχουν βγάλει τα τρακτέρ στους δρόμους της πόλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας του μπλοκ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αγρότες προσπαθώντας να φτάσουν στο κτίριο της Κομισιόν, έσπασαν τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση.

Οι αγρότες φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν μέχρι το κτίριο και δηλώνουν «θυμωμένοι».

«Γεωργία. Ως παιδί την ονειρεύεσαι, ως ενήλικας πεθαίνεις από αυτήν», φωνάζουν οι αγρότες, ενώ επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε ελαστικά λίγα μέτρα μακριά από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, μετέφεραν στο σημείο κανόνια νερού, πριν οι σωροί από λάστιχα πάρουν φωτιά.

Μάλιστα οι αγρότες αντιμετωπίζουν τις αστυνομικές δυνάμεις πετώντας τους πορτοκάλια.

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων των αγροτών που, όπως οι ίδιοι λένε, δεν έχουν ακόμη εισακουστεί, είναι: δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του μήνα, επεισόδια έγιναν σε μια παρόμοια διαδήλωση με τους αγρότες να πυρπολούν μπάλες σανού, ενώ πέταξαν αυγά και κροτίδες στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ.