Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήρε το έργο του στρατηγού Βαλέρι Ζαλούζνι στην ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, λίγα λεπτά πριν προχωρήσει στην «καρατόμηση» του.

«Μιλήσαμε για τις αλλαγές που χρειάζονται οι ένοπλες δυνάμεις. Συζητήσαμε για το ποιος θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια ανανεωμένη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Η ώρα της ανανέωσης, είναι τώρα. Πρότεινα στον στρατηγό Ζαλούζνι να μείνει στην ομάδα», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στην πλατφόρμα Χ.

Σημειώνεται, ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι διόρισε σήμερα τον αρχηγό του στον στρατό ξηράς, στρατηγό Ολεκσάντρ Σίρσκι, αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αντικαθιστώντας τον Βαλέρι Ζαλούζνι.

Σύμφωνα με ΜΜΕ του εξωτερικού, είχε ξεσπάσει άγρια κόντρα μεταξύ του Ζελένκσι και του Ζαλούζνι, με φόντο την ουκρανική αντεπίθεση. Ο πρώτος φέρεται να πίεζε για θεαματικό αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης, ώστε να έχει κάτι θετικό να παρουσιάσει στους δυτικούς συμμάχους για να μη μειωθεί η στήριξη στη χώρα του.

Αντιθέτως, ο Ζαλούζνι φέρεται να είχε πιο στρατιωτική προσέγγιση και να ζητούσε μικρές κινήσεις, λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών και ελλείψεων που αντιμετωπίζει ο ουκρανικός στρατός.

Εντούτοις, μερικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η κόντρα μπορεί να πυροδοτήθηκε από αναφορές για διαφθορά στους κόλπους της στρατιωτικής ηγεσίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει χάσμα ανάμεσα σε εκείνους που ήθελαν να πολιτευτούν και σε εκείνους που κυνηγούσαν μόνο τη στρατιωτική τους καριέρα.