Το Siggi’s Dairy προσφέρει ένα μεγάλο οικονομικό έπαθλο, αξίας 10.000 δολαρίων, εάν είστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψετε το smartphone σας για ένα μήνα. Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία είναι γνωστή για την πώληση ενός ισλανδικού γιαουρτιού, που ονομάζεται skyr, ανακοίνωσε τον διαγωνισμό την Τετάρτη.

«Εισάγουμε ένα νέο είδος “Ξηρού Ιανουαρίου” φέτος», έγραψε ο ιστότοπος της εταιρείας. «Αντί να απέχετε από το αλκοόλ για ένα μήνα, σας προκαλούμε να αφήσετε το smartphone σας!» «Πιστεύουμε στη δύναμη του να ζεις μια πιο απλή ζωή με λιγότερες εξαρτήσεις. Ένας από τους μεγαλύτερους εθισμούς στη ζωή μας σήμερα είναι το τηλέφωνό μας», πρόσθεσε η Siggi.

Δέκα συμμετέχοντες θα επιλεγούν με βάση τις προϋποθέσεις που θέτει η εταιρεία. Για να βεβαιωθεί ότι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό δε χρησιμοποιούν τα smartphone τους, η Siggi’s θα τους στείλει ένα lockbox και ένα flip-phone με μια προπληρωμένη κάρτα SIM ενός μήνα, όπως μεταδίδει η NewYorkPost.

Στο τέλος, οι 10 συμμετέχοντες, που θα τα καταφέρουν, μπορούν να φύγουν με 10.000 δολάρια και 60 κούτες με γιαούρτια της Siggi. Η Kristina Drociak, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων και ψηφιακής στρατηγικής της Siggi, είπε στο FOX Business ότι ο διαγωνισμός ήταν εμπνευσμένος από την ιδέα της ψηφιακής αποτοξίνωσης.

«Στη Siggi’s, πιστεύουμε στην απλότητα και αυτό είναι κάτι που σε απελευθερώνει πραγματικά», είπε. «Το ήθος της επωνυμίας μας είναι να αφαιρέσουμε τα περιττά και, όπως φτιάχνουμε με λιγότερα συστατικά το γιαούρτι, πιστεύουμε ότι οι λιγότερες ψηφιακές εξαρτήσεις μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο ικανοποιητική. Αναγνωρίζουμε τον αυξανόμενο χρόνο επί της οθόνης, την αυξανόμενη χρήση του τηλεφώνου στην κοινωνία μας και τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν αυτά, γεγονός που μας ενέπνευσε να ξεκινήσουμε το Πρόγραμμα Ψηφιακής Απεξάρτησης της Siggi για φέτος», πρόσθεσε η Drociak.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να δείξει στους ανθρώπους τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής χρήσης, με την ελπίδα ότι αυτό μπορεί να ξεκινήσει νέες, υγιεινές συνήθειες το 2024 και μετά». Η περίοδος εγγραφής για τον διαγωνισμό ξεκινά την Τετάρτη και λήγει στις 31 Ιανουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της Siggi, για να υποβάλουν αίτηση.