Κόκκινο κρασί και πουλερικά ενδιαφέρεται να εισάγει η Ιαπωνία από τη Βουλγαρία, όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε ο νέος πρέσβης της Ιαπωνίας στη Σόφια Μακότο Ίτο με τον Βούλγαρο υπουργό Γεωργίας και Τροφίμων Μίροσλαβ Ναϊντένοφ.

Ο Βούλγαρος υπουργός περιέγραψε το γιαούρτι που παράγεται στη Βουλγαρία ως «πρέσβη» των βουλγαρικών προϊόντων που θα λάβει η ιαπωνική αγορά και εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας για την ανάπτυξη των βουλγαρικών εξαγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων και άλλων τροφίμων στην Ιαπωνία.

Από την πλευρά του ο Ιάπωνας πρέσβης υπογράμμισε πως τα βουλγαρικά προϊόντα – στον τομέα των τροφίμων – διαθέτουν ανταγωνιστικές τιμές και έχουν πιθανότητες να αποκτήσουν ένα σημαντικό μερίδιο της ιαπωνικής αγοράς.

Η Ιαπωνία εισήγαγε πουλερικά από τη Βραζιλία ενώ οι εισαγωγές από την Ασία μειώθηκαν σημαντικά λόγω της εκδήλωσης της γρίπης των πτηνών, όπως είπε ο Ιάπωνας πρέσβης.

Οι δύο άνδες συμφώνησαν επίσης πως οι εξαγωγές βουλγαρικού κρασιού στην Ιαπωνία καθιστούν ακόμα πιο δυνατή την επέκταση των διμερών εμπορικών ανταλλαγών.