Η επιστήμη έχει την απάντηση. Τα μικρά «μη ανθρώπινα» μουμιοποιημένα λείψανα, που βρέθηκαν στο Περού το καλοκαίρι και πυροδότησαν δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας για εξωγήινους, δεν είναι τίποτα περισσότερο από κούκλες, όπως αποφάνθηκαν οι ιατροδικαστές. «Οι ανατριχιαστικές φιγούρες – με μόνο τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι και επιμήκη κεφάλια τύπου ET – είναι φτιαγμένες με χαρτί, κόλλα, μέταλλο και ανθρώπινα και ζωικά οστά», δήλωσε την Παρασκευή το γραφείο του εισαγγελέα της χώρας.

«Το συμπέρασμα είναι απλό: πρόκειται για κούκλες συναρμολογημένες με οστά ζώων από αυτόν τον πλανήτη, με σύγχρονες συνθετικές κόλλες. Επομένως, δε συναρμολογήθηκαν κατά την προϊσπανική εποχή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ιατροδικαστής Φλάβιο Εστράδα, επικεφαλής της ανάλυσης.

«Δεν είναι εξωγήινοι», ξεκαθάρισε.

Οι ειδικοί έδειξαν την Παρασκευή στους δημοσιογράφους κούκλες ντυμένες με κόκκινα, πορτοκαλί και πράσινα ρούχα. Είπαν ότι οι εξετάσεις έδειξαν ότι για τη δημιουργία των ομοιωμάτων χρησιμοποιήθηκαν τα οστά πτηνών, σκύλων και άλλων ζώων, εκτός από τα «πολύ κακοφτιαγμένα» χέρια τους, τα οποία δημιουργήθηκαν με ανθρώπινα οστά.

Οι ειδικοί εξακολουθούν να μη γνωρίζουν σε ποιον ανήκουν οι ανατριχιαστικές φιγούρες, με τις Αρχές να σημειώνουν μόνο ότι είχαν σταλεί σε έναν Μεξικανό πριν κατασχεθούν από τελωνειακούς της Νότιας Αμερικής.

Οι θεωρίες συνωμοσίας οργίασαν τον Σεπτέμβριο, όταν ο μεξικανός δημοσιογράφος και επί μακρόν λάτρης των UFO, Jaime Maussan, και ορισμένοι μεξικανοί νομοθέτες διαβεβαίωσαν από το βήμα του Κογκρέσου ότι τα πτώματα ήταν αυθεντικά, όπως σημειώνει η New York Post.

Ο Maussan ισχυρίστηκε ότι τα πτώματα, τα οποία ονόμασε Clara και Mauricio, ήταν ηλικίας μεταξύ 700 και 1.800 ετών και βρέθηκαν το 2017 στο Κούσκο του Περού, κοντά στις γραμμές Nazca.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται (η εξωγήινη ζωή) σε τέτοια μορφή και νομίζω ότι υπάρχει σαφής απόδειξη ότι έχουμε να κάνουμε με μη ανθρώπινα δείγματα, που δεν σχετίζονται με κανένα άλλο είδος στον κόσμο μας», δήλωσε τον Σεπτέμβριο.

Τον περασμένο μήνα, ο Maussan και οι ερευνητές κατέθεσαν ότι το 30% του DNA των λειψάνων προέρχεται από ένα «άγνωστο είδος», ενώ το υπόλοιπο DNA παρέμενε ασαφές.

Η ομάδα παρουσίασε, επίσης, εικόνες των πτωμάτων που αποδεικνύουν ότι δεν είχαν πνεύμονες ή πλευρά – κάτι που είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι το ζευγάρι ήταν χειροποίητες κούκλες. Ο λάτρης των UFO έκανε παρόμοιους ισχυρισμούς για κούκλες, που έμοιαζαν με πτώματα το 2017, οι οποίες αργότερα ανακαλύφθηκε ότι ήταν «πρόσφατα κατασκευασμένες κούκλες, που έχουν καλυφθεί με ένα μείγμα χαρτιού και συνθετικής κόλλας, για να προσομοιώσουν την παρουσία δέρματος».

Και ενώ το μυστήριο έχει λυθεί, ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρθηκαν στο Μεξικό, αφού κατασχέθηκαν στο Περού, εξακολουθεί να ερευνάται.