Οι Ισραηλινές Δυνάμεις (IDF) έδωσαν στο φως της δημοσιότητας πλάνα που κόβουν την ανάσα και δείχνουν στρατεύματα του 101ου Τάγματος να δίνουν σκληρή μάχη με άντρες της Χαμάς, μέσα σε ένα κτίριο στο Khan Younis της νότιας Γάζας.

Σύμφωνα με τις IDF, στελέχη της Χαμάς άνοιξαν πυρ από πολλά κτίρια, όπου δρούσε το 101ο τάγμα. Οι ισραηλινοί στρατιωτικοί κάλεσαν ενισχύσεις, σκοτώνοντας πολλούς από τους ένοπλους της Χαμάς όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Times of Israel. Κατά την ίδια ανακοίνωση, η μάχη ξέσπασε, όταν οι ισραηλινοί στρατιώτες ερεύνησαν περιοχή στην οποία νωρίτερα είχαν γίνει βομβαρδισμοί από ισραηλινά μαχητικά και τεθωρακισμένα.

Στη συνέχεια, οι στρατιώτες μπήκαν στα κτίρια, για να ανιχνεύσουν τυχόν επιζώντες. Σε ένα από τα κτίρια, τουλάχιστον δύο ένοπλοι της Χαμάς εξακολουθούσαν να βρίσκονται κρυμμένοι, όπως υποστήριξαν οι ισραηλινές δυνάμεις. Οι IDF έδωσαν μάχη με τους άντρες της Χαμάς, σκοτώνοντάς τους. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν επτά στρατιώτες του ισραηλινού τάγματος και ένας σκύλος Κ-9, που ερευνούσε το κτήριο, σκοτώθηκε.

Εκτός από τους δύο νεκρούς της Χαμάς οι ισραηλινοί στρατιώτες, κατά την ανακοίνωση, εντόπισαν όπλα, πυρομαχικά και χειροβομβίδες στο κτήριο.