Με μαζικούς βομβαρδισμούς σε μη στρατιωτικούς στόχους ξεκίνησε η Ρωσία τα αντίποινα για την ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ, που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 108 αμάχων.

Συγκεκριμένα οι ρωσικές δυνάμεις,εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στην «καρδιά» του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Όλεγκ Σινεχούμποφ, στο Telegram από την ρωσική πυραυλική επίθεση στο κέντρο της πόλης, επλήγησαν ένα ιατρικό ίδρυμα, συγκροτήματα κατοικιών και άλλοι μη στρατιωτικοί στόχοι, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, .

«Οι κατοχικές δυνάμεις έπληξαν στον κεντρικό τομέα του Χαρκόβου, χτύπησαν αποκλειστικά μη στρατιωτικές υποδομές. Σε αυτές περιλαμβάνονται ένα ιατρικό ίδρυμα, συγκροτήματα κατοικιών, καταστήματα και δημόσιοι χώροι», έγραψε ο κυβερνήτης, διευκρινίζοντας ότι η ρωσική επίθεση περιελάμβανε έξι πλήγματα.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από το ξενοδοχείο Kharkiv Palace Hotel στο κέντρο της πόλης, που έχει υποστεί ζημιές, και στο οποίο διαμένουν συχνά δημοσιογράφοι-ανταποκριτές ξένων δικτύων, ενώ υπάρχουν αναφορές για οκτώ τραυματίες.

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Εν τω μεταξύ, η αύξηση της έντασης και η κλιμάκωση των επιθέσεων, που κοστίζουν ζωές αμάχων, σε έναν πόλεμο που κοντεύει να κλείσει δύο ολόκληρα χρόνια, έχουν προκαλέσει διεθνή κινητοποίηση.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται στις 23.00 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου, με θέμα συζήτησης την ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη.

«Σήμερα (…) θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από αίτημα της Ρωσίας για τα πλήγματα στο Μπέλγκοροντ», ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ρωσική αποστολή.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από δύο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε και για τις ρωσικές επιθέσεις

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε και το προηγούμενο βράδυ (29/12), για να συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία, κατόπιν αιτήματος του Κιέβου και των υποστηρικτών του, με αφορμή το μπαράζ επιθέσεων από την Ρωσία με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.