Ένα εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο κατέγραψε ο Γερμανός φωτογράφος Bastian Werner, προσφέροντας μια από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες εικόνες.

Το φαινόμενο «ice halo», μια ομίχλη πάγου, σημειώθηκε στο Allgäu, στη νότια Γερμανία, και το κάδρο για το υπέροχο καρέ συμπληρώθηκε από ένα εκκλησάκι.

Όπως έγραψε ο φωτογράφος έψαχνε για περίπου δέκα χρόνια αυτό το φαινόμενο και τώρα αισθάνεται πολύ τυχερός που κατάφερε τελικά να το απαθανατίσει.

«Περπατούσα στο βαθύ χιόνι όταν παρατήρησα την ομίχλη πάγου. Δίπλα στο ξωκλήσι είχε χιόνι 60-70 εκατοστά. Σπάνια δίνω 10/10 για μια δικιά μου φωτογραφία, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καλύτερη! Για 10 χρόνια πήγαινα επανειλημμένα σε περιοχές σε ημέρες με ομίχλη και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, αλλά ποτέ δεν πέτυχα ομίχλη πάγου, ούτε μια φορά», αναφέρει ο φωτογράφος στην ανάρτησή του και προσθέτει:

«Τώρα, όταν τελικά τα κατάφερα, η ομίχλη πάγου ήταν ακριβώς δίπλα σε ένα από τα πιο όμορφα φωτογραφικά σημεία στο Allgäu. Ο συνδυασμός ενός τέλειου μοτίβου και στη συνέχεια ενός τόσο σπάνιου φαινομένου είναι εξαιρετικά σπάνιος!

Σε αυτό προστέθηκαν τα 60-70 εκατοστά φρέσκου χιονιού των τελευταίων ημερών, που είναι ασυνήθιστα πολύ εκεί κάτω, οπότε υπήρχε μια τέλεια επικάλυψη χιονιού, και το πιο όμορφο backround για να ‘ξεφύγεις’. Έζησα τόσα πολλά φέτος, αλλά ποτέ δεν περίμενα να ζήσω κάτι τέτοιο!».