Συγκλονίζει η ιστορία ενός 3χρονου αγοριού στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, το οποίο παλεύει για τη ζωή του στο νοσοκομείο, αφού φέρεται να ξυλοκοπήθηκε άγρια από έναν 12χρονο, που είχε αναλάβει ρόλο μπέιμπι σίτερ. Ο Νόα Μπράουν νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στο νοσοκομείο Riley Children’s Hospital της Ινδιανάπολης μετά την επίθεση που δέχτηκε με ζώνη και την πρόσκρουσή του σε τοίχο στις 29 Νοεμβρίου.

Ήταν σε καταστολή λόγω του τραυματισμού του στο κεφάλι και έχει υποστεί πολλαπλές επιληπτικές κρίσεις λόγω της βίαιης επίθεσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται η Daily Mail.

Το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα της Ινδιανάπολης συνέλαβε ένα νεαρό αγόρι για το περιστατικό και του απήγγειλε κατηγορίες για επίθεση με βαριές σωματικές βλάβες, προσωπικά όπλα και τέσσερις κατηγορίες για ξυλοδαρμό.

Η γιαγιά του Νόα, Κάντι Κινγκ, ισχυρίστηκε ότι το 12χρονο αγόρι έχει προβλήματα θυμού και του επιτέθηκε, επειδή άρχισε να κλαίει. Το 12χρονο αγόρι κρατούσε τον Νόα πριν του επιτεθεί βάναυσα, σύμφωνα με τη γιαγιά. «Δεν μπορούσε να το χειριστεί και έτσι τον χτύπησε με μια ζώνη και τον πέταξε προς το κρεβάτι και το κεφάλι του χτύπησε στο πλαίσιο του κρεβατιού της κουκέτας».

Ο Νόα έπεσε με το κεφάλι σε έναν κοντινό τοίχο πριν σηκωθεί, τρέξει μακριά και καταρρεύσει.

Η μητέρα του, Μισέλ Λέιν, δήλωσε: «Χρειάστηκε να τεθεί σε μηχανική υποστήριξη και του αφαιρέθηκε μέρος του κρανίου του λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του. Τον έχουν σε καταστολή λόγω του τραυματισμού του στο κεφάλι. Δεν θέλουν να τον ταράξουν».

«Οι γιατροί αφαιρούν τον αναπνευστικό σωλήνα και το στήριγμα του λαιμού για να δουν αν μπορεί να αναπνεύσει μόνος του μέχρι τέλους και σταμάτησαν την καταστολή, για να δουν αν μπορεί να ξυπνήσει πλήρως», είπε η γιαγιά.

Η ανάρρωση αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό για τον μικρό, ενώ την κατάσταση περιπλέκει το γεγονός ότι είχε κορονοϊό, όταν δέχτηκε την πρωτοφανή επίθεση. «Δεν είναι εγγυημένη η ποιότητα της ζωής του, αλλά προσευχόμαστε και ελπίζουμε για το καλύτερο», είπε η μητέρα του.