Ενώ τα Χριστούγεννα είναι ακριβώς ένα μήνα μακριά, διάφορες πόλεις στον κόσμο άρχισαν να φορούν τα γιορτινά τους. Λαμπάκια, στολίδια και διακοσμητικά έχουν ομορφύνει τους δρόμους σε Αθήνα και Λονδίνο, ενώ η εποχή είναι κατάλληλη για βόλτες και ταξίδια. Παράλληλα, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ γιορτάστηκε η Ημέρα των Ευχαριστιών με την ετήσια μεγάλη παρέλαση, η οποία προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των τουριστών και Νεοϋορκέζων.

Όλα όσα συνέβησαν στον κόσμο παρουσιάζονται στις παρακάτω φωτογραφίες. Στο κλείσιμο, αποτυπώνεται ξεκάθαρα η αντίδραση που θα μπορούσε να έχει κάποιος στα γεγονότα αυτής της εβδομάδας.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: Φως στο κέντρο της πόλης

Το μεγάλο δέντρο που εγκαταστάθηκε στην πλατεία Συντάγματος, σηματοδοτεί την αρχή των Χριστουγέννων. Η φωταγώγηση του δέντρου την Πέμπτη (23/11), μαζί με τις λαμπερές εκδηλώσεις που έγιναν στο σημείο, σκόρπισαν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Τα τελευταία χρόνια, ο στολισμός της Αθήνας κλέβει τις εντυπώσεις, με τη διαδρομή από Βασιλίσσης Σοφίας έως Πανεπιστημίου να είναι μια από τις πιο μαγικές και αξίζει να την κάνετε είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητό σας.

Βρετανία, Λονδίνο: Στον ουρανό τα γιορτινά αγγελάκια

Χριστουγεννιάτικα φώτα στο Λονδίνο

Αντικειμενικά, μια από τις πιο όμορφες πόλεις για να ζήσει κανείς την απόλυτη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία, είναι το Λονδίνο. Η πόλη γέμισε ξανά με χριστουγεννιάτικα φώτα, ενώ ο ουρανός της Regent Street γέμισε για ακόμα μια φορά με τους πανέμορφους αγγέλους.

Covent Garden: Ζητείται γονέας για τα ζωάκια

Ο Rio, ένα μπουλντόγκ από τη φιλανθρωπική οργάνωση διάσωσης Pro Dogs Direct, βρέθηκε στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Covent Garden στο Λονδίνο, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε το πρώτο West End Woofs. Πρόκειται για μια εκδήλωση υιοθεσίας σκύλων και γατών, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, την ευαισθητοποίηση και την εξεύρεση σπιτιών για ζώα που χρειάζονται ένα παντοτινό σπίτι.

ΗΠΑ, Νέα Υόρκη: Ημέρα των Ευχαριστιών, όχι για τις γαλοπούλες

Παρέλαση για τις Ευχαριστίες στην Αμερική

Όπως κάθε χρόνο, την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, στις ΗΠΑ γιορτάζεται η Ημέρα των Ευχαριστιών. Κατά το Thanksgiving, οι Αμερικανοί συνηθίζουν να ψήνουν γαλοπούλες και να τις τρώνε σε δείπνα. Οι Νεοϋορκέζοι, πριν το δείπνο, παρακολουθούν και τη μεγάλη παρέλαση του Macy’s στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Στη φωτογραφία, η πελώρια γαλοπούλα «Tom» τριγυρνά στους δρόμους, γιορτάζοντας την ημέρα που οι Αμερικανοί εκδηλώνουν την ευγνωμοσύνη τους.

Λας Βέγκας: Δυο φαντασμαγορικά θεάματα μαζί

Κατά τη διάρκεια των αγώνων της Formula 1 στο Λας Βέγκας, πολλοί διάσημοι βρέθηκαν εκεί, όπου απόλαυσαν τον Μαξ Φερστάπεν να κερδίζει για άλλη μια φορά. Ένα από τα στιγμιότυπα του αγώνα που έκλεψαν τις εντυπώσεις, φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία, όπου ο νικητής Φερστάπεν περνά, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μπροστά από το φαντασμαγορικό στάδιο του Λας Βέγκας, «The Sphere».

Περού, Λίμα: Τα απίστευτα ευρήματα μούμιων ηλικίας 1.000 ετών

Μούμιες στο Περού

Πέντε μούμιες ανακάλυψαν οι Περουβιανοί αρχαιολόγοι και μία από αυτές, στέκεται στη γειτονιά El Rimac στη Λίμα του Περού. Πρόκειται για τέσσερα παιδιά και έναν ενήλικα, οι οποίοι βρέθηκαν σε εμβρυϊκή στάση και είναι ηλικίας περίπου 1.000 ετών, σύμφωνα με τον Περουβιανό αρχαιολόγο Luis Takuda.

Αργεντινή: Ποιο θα είναι άραγε το μέλλον της χώρας

Ο Χαβιέρ Μιλέι κέρδισε τις εκλογές στην Αργεντινή, με τον ίδιο να αυτοπροσδιορίζεται ως ακροδεξιός νεοφιλελεύθερος – «αναρχοκαπιταλιστής». Έχει εκφράσει απόψεις, όπως το ότι είναι πολέμιος των αμβλώσεων και αρνητής της κλιματικής αλλαγής, ενώ τάσσεται υπέρ της οπλοκατοχής και έχει επικρίνει σφοδρά τον Αργεντίνο Πάπα Φραγκίσκο. Αναμένεται να δούμε το πού θα οδηγηθεί η χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία σημειώνει τριψήφιο ποσοστό πληθωρισμού (κοντά στο 150%), ανεργία και φτώχεια.

Η πραγματική αντίδραση με τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο

Οπαδός φούτμπολ στην Οκλαχόμα

Στη φωτογραφία, απαθανατίζεται ένας οπαδός της ομάδας του Brigham Young University, ο οποίος δείχνει την υποστήριξή του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα κολεγιακού ποδοσφαίρου της Κολεγιακής Ένωσης Αθλητισμού εναντίον της ομάδας της Οκλαχόμα. Ωστόσο, η αντίδρασή θα μπορούσε να αποτυπώσει το βλέμμα όσων ακούν τα παγκόσμια γεγονότα που γίνονται, λίγο πριν τη λήξη του 2023.