Τα «γιορτινά» του φόρεσε το κέντρο της πρωτεύουσας, ένα περίπου μήνα πριν τα Χριστούγεννα. Η φωταγώγηση του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου του Συντάγματος, ύψους 17 μέτρων.

LIVE η ρκδήλωση της φωταγώγησης:

Πρόκειται για δέντρο που μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα από το Καρπενήσι, ενώ έχει στολιστεί με 24.000 φωτάκια τύπου led, αλλά και χιλιάδες στολίδια και χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Στον στολισμό της πόλης έχουν χρησιμοποιηθεί 83 χλμ φωτεινές γιρλάντες τύπου led, φωτοσωλήνες που φωτίζουν δέντρα και κολώνες αλλά και περισσότερα από 3.800 εναέρια και επιστύλια led στολίδια, ενώ τις 37 πλατείες της πόλης στολίζουν 44 δέντρα, μεγάλα αερόστατα και… αρκούδοι!

Τις επόμενες μέρες, θα ανακοινωθεί το πλούσιο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος θα φωταγωγήσει το δέντρο του Συντάγματος, ανέφερε σε δηλώσεις του πριν λίγες μέρες: «και αυτά τα Χριστούγεννα, η Αθήνα θα λάμψει. Η φωταγώγηση ξεκινά την Πέμπτη από την “καρδιά” της πόλης και απλώνεται σε όλες τις γειτονιές. Καλούμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να έρθουν στην πλατεία Συντάγματος για να ζήσουν από κοντά την πρώτη λαμπερή γιορτή της φετινής χριστουγεννιάτικης Αθήνας».