Η Βρετανία δεν έχει αυξήσει το επίπεδο εθνικού συναγερμού της εξαιτίας του κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης, ούτε έχει λάβει επιπλέον μέτρα ασφαλείας για τα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, διαψεύδοντας ουσιαστικά ό,τι μετέδωσαν νωρίτερα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, η οποία είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό των αντιτρομοκρατικών μέτρων σε εθνικό επίπεδο, ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει να έχει αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού από «μεγάλο» σε «πολύ αυξημένο», δηλαδή ακριβώς πριν από το επίπεδο του μεγίστου κινδύνου, όπως μετέδωσαν το BBC και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το επίπεδο συναγερμού στη χώρα παραμένει «πολύ αυξημένο» εδώ και ένα χρόνο.

«Το επίπεδο συναγερμού στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ αυξημένο, που σημαίνει ότι μία επίθεση είναι πολύ πιθανή, από τον Ιανουάριο του 2010», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και πρόσθεσε: «Δεν συζητάμε ποτέ θέματα ασφαλείας. Ποτέ δεν ανακοινώνουμε αν ενισχύθηκε ή μειώθηκε το επίπεδο συναγερμού, επομένως ειλικρινά δεν γνωρίζω από που προήλθε αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ωστόσο, ένας άλλος εκπρόσωπος δήλωσε ότι υπάρχει μία «συνεχιζόμενη ανάγκη για επαγρύπνηση και όλοι θα πρέπει να αναφέρουν στην αστυνομία την όποια ύποπτη δραστηριότητα».