Μεγάλη αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί στο Λονδίνο κυρίως στους σταθμούς και τα αεροδρόμια προκειμένου να αποτραπεί πιθανή τρομοκρατική επίθεση, όπως μεταδίδουν σήμερα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η διεύθυνση της αστυνομίας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ανακάλεσε τις άδειες που είχαν δοθεί στους εργαζόμενούς της και ζήτησε ενισχύσεις, ενώ ισχυρή αστυνομική παρουσία αναμένεται στους δρόμους της πρωτεύουσας όπως και στο αεροδρόμιο του Χίθροου, σύμφωνα το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News και την εφημερίδα Daily Telegraph.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στην εφημερίδα ότι δεν υπάρχει «άμεση» τρομοκρατική απειλή αλλά ανησυχίες μετά τον εντοπισμό της δράσης μιας ομάδας πυρήνων εξτρεμιστών.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι τα μέσα μεταφοράς στο Λονδίνο μπορεί να αποτελέσουν στόχο και συνεπώς το επίπεδο του αστυνομικού ελέγχου έχει αυξηθεί.

Το επίπεδο συναγερμού στη χώρα παραμένει ωστόσο στο «πολύ αυξημένο», ακριβώς πριν από το επίπεδο του μέγιστου κινδύνου. Υποδηλώνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται πολύ πιθανή σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την αστυνομία και την κυβέρνηση.

Αυτό το επίπεδο συναγερμού ισχύει από τον Ιανουάριο του 2010.

Η Βρετανία υιοθέτησε μια κλίμακα πέντε επιπέδων μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας του 2005 στο Λονδίνο που προκάλεσαν τον θάνατο 52 ανθρώπων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.