Το 8χρονο κορίτσι που θεωρούταν νεκρό μετά την επίθεση της Χαμάς στο κιμπούτς Μπεερί, και του οποίου ο πατέρας δήλωνε ανακουφισμένος που το παιδί του δεν υπέφερε από βασανιστήρια, φαίνεται ότι τελικά είναι ζωντανό και κρατείται όμηρος στη Γάζα. Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι ισραηλινές αρχές σε συνομιλία με τους γονείς της 8χρονης αποκάλυψαν πως είναι όμηρος της Χαμάς και πιθανότατα βρίσκεται κάπου στη Γάζα.

Η μεγαλύτερη αδερφή της Έμιλι, Νάταλι Χαντ, δήλωσε στον ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Channel 12: «Μας είπαν ότι είχε δολοφονηθεί. Ήμασταν σε πένθος. Στις 31 Οκτωβρίου, μας είπαν ότι ήταν πολύ πιθανό να την είχαν απαγάγει». Ερωτηθείσα αν είχε κάτι που ήθελε να πει στην Έμιλι σε περίπτωση που την άκουγε, είπε: «Θέλω να σου πω ότι κάνουμε τα πάντα για να σε φέρουμε σπίτι. Ξέρουμε ότι σε κρατούν όμηρο. Σε αγαπάμε πάρα πολύ και μας λείπεις».

Τον περασμένο μήνα, ο πατέρας της Έμιλι, δήλωσε στους Irish Times: «Ήταν ένα μικρό αγγελούδι και στην πραγματικότητα έμοιαζε με άγγελο. Ήταν πολύ, πολύ κοινωνική και της άρεσε η μουσική. Τραγουδούσε στο σπίτι όλη μέρα και της άρεσε ο χορός. Παρακολουθούσε βίντεο της Beyoncé. Ήταν η αγαπημένη της».

Ο μπαμπάς της είχε συγκλονίζει επίσης όταν δήλωνε: «Χαμογέλασα όταν έμαθα ότι η κόρη μου είναι νεκρή».

Μέχρι στιγμής, πέντε όμηροι έχουν απελευθερωθεί, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μετά από διπλωματικές διαπραγματεύσεις και ένας ύστερα από επιχείρηση του ισραηλινού στρατού. Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ezzedine Al-Qassam, είπε: «Έχουμε ενημερώσει τους μεσάζοντες ότι θα απελευθερώσουμε έναν ορισμένο αριθμό ομήρων τις επόμενες ημέρες».