Μήπως ο χρόνος που περνάτε στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης σας φαίνεται σπατάλη χρόνου; Αν ναι, τότε η Shari Levitin, μια «παγκοσμίου φήμης εκπαιδεύτρια πωλήσεων», μοιράζεται τις γνώσεις της σχετικά με τις συνήθειες των επιτυχημένων CEOs στα αεροπορικά ταξίδια.

Η αυτοαποκαλούμενη «ειδική στον πλούτο», αναφέρει το nypost.com, προκάλεσε έντονη συζήτηση υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι που πετούν στην πρώτη θέση συμπεριφέρονται διαφορετικά – και κατά κάποιο τρόπο καλύτερα – από τους κοινούς θνητούς που στριμώχνονται στην οικονομική θέση.

Η ίδια προκάλεσε σάλο με το βίντεό της, που έχει πλέον γίνει viral, στο οποίο αναλύει τη θεωρία ότι οι άνθρωποι με… προνόμια εργάζονται σκληρότερα από τους υπόλοιπους – ακόμη και στις πτήσεις τους, καθώς, σύμφωνα με τη Levitin, συνήθως παρατηρείται ότι χρησιμοποιούν τον χρόνο τους στον αέρα πιο παραγωγικά.

«Δεν μπορώ να σας πω πόσους ανθρώπους βλέπω σε ένα αεροπλάνο απλώς να κοιτάζουν στο κενό», δήλωσε. «Αλλά αν πας στην πρώτη θέση, οι άνθρωποι διαβάζουν, δουλεύουν. Είναι απασχολημένοι κάνοντας κάτι», δήλωσε η Levitin.

«Θα παρατηρήσετε μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των ανθρώπων στην πρώτη θέση και εκείνων που πετούν στην οικονομική θέση», είπε. «Έτσι, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορώ να πω για το να είσαι πλούσιος είναι ο τρόπος ζωής», συνέχισε η ειδική. «Πάντα να εξελίσσεσαι, πάντα να κάνεις κάτι που θα σε οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο». Η Levitin κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «χρειάζεται χρόνος» και χρειάζεται «να κάνεις τη δουλειά» προκειμένου να γίνεις πλούσιος και επιβάτης της πρώτης θέσης.

Στη λεζάντα της ανάρτησής της, η συγγραφέας του «Heart and Sell» διευκρίνισε τα σχόλιά της, λέγοντας: «Φυσικά, αυτό δεν ισχύει πάντα. Πολλοί έξυπνοι άνθρωποι είναι παραγωγικοί από τον καναπέ τους. Αλλά βρίσκω ότι οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στη μάθηση, στην ανάπτυξη και είναι αχόρταγα περίεργοι… Θυμηθείτε, η επιτυχία είναι 1% ιδέα και 99% εκτέλεση».

«Κάντε μου τη χάρη»

Ωστόσο, πολλοί τηλεθεατές εξοργίστηκαν με αυτό και θεώρησαν ως σνομπ την άποψη της Levitin, με έναν από αυτούς να της λέει: «Κάντε μου τη χάρη. Οι άνθρωποι στον καναπέ δεν διαβάζουν; Πόσο προσβλητικό».

«Ίσως επειδή στην οικονομική θέση δεν υπάρχει χώρος για να ανοίξει το λάπτοπ και επίσης δεν υπάρχει Wi-Fi!» δήλωσε ένας άλλος. «Διάβασα 7 βιβλία τους τελευταίους 3 μήνες, αλλά είμαι φτωχός», σχολίασε ένας τρίτος.

Πτήση σε αεροπλάνο

Ένας άλλος υποστήριξε ότι όσοι πετούν στην πρώτη θέση δεν είναι απαραίτητα πλούσιοι και εργάζονται τα αεροπλάνα επειδή έχουν πολύ όγκο εργασίας. «Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στην πρώτη θέση είναι συνήθως τακτικοί επιβάτες και ταξιδεύουν για τη δουλειά τους», σάστισαν.

Ωστόσο, υπήρχαν και εκείνοι που συμφώνησαν με την Levitin, συμπεριλαμβανομένου ενός που ζητωκραύγασε: «Είναι τόσο σωστή. Το λατρεύω». «Είναι 100% σωστή», επέμεινε ένας δεύτερος υποστηρικτής. «Δεν μπορώ καν να εξηγήσω πόσο σκληρά δουλεύω και πόσο απασχολημένη είμαι. Έχω γνωρίσει τους πιο πλούσιους διάσημους και επιχειρηματίες εξαιτίας αυτής της ενέργειας».