Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρη την πολιτεία του Μέιν κυνηγώντας τον άνδρα που καταζητείται σε σχέση με τους μαζικούς πυροβολισμούς στην πόλη Λιούιστον, στην πολιτεία Μέιν των βορειοανατολικών ΗΠΑ. Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται από 16 έως 22, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπήρχαν πολλά θύματα, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν αριθμούς, σημειώνει το Reuters.

Η αστυνομία αναγνώρισε τον Robert R. Card, 40 ετών, ο οποίος φέρεται να είχε μπει σε μονάδα ψυχικής υγείας το καλοκαίρι αφού απειλούσε να ανατινάξει στρατιωτική βάση. Τελικά πήρε εξιτήριο.

Νωρίτερα, είχαν δώσει στη δημοσιότητα μέσω Facebook φωτογραφίες που τον εικονίζουν με καστανόχρωμο φούτερ με κουκούλα, σκούρο μπλε παντελόνι κάργκο και με τουφέκι εφοδιασμένο με σκοπευτικό στα χέρια, έτοιμο να ρίξει.

«Έχουμε κυριολεκτικά εκατοντάδες αστυνομικούς σε όλη την πολιτεία του Μέιν για να ερευνήσουν αυτή την υπόθεση για να εντοπίσουν τον κ. Καρντ, ο οποίος είναι πρόσωπο ενδιαφέροντος», δήλωσε ο Επίτροπος Δημόσιας Ασφάλειας του Μέιν, Μάικ Σάουσουκ, σε συνέντευξη Τύπου.

Η αστυνομία βρήκε ένα λευκό SUV που πιστεύει ότι ο Καρντ οδήγησε στην πόλη Λίσμπον, περίπου 7 μίλια (11 χλμ.) νοτιοανατολικά, και ο Σάουσουκ δήλωσε ότι ζητήθηκε από τους ανθρώπους να παραμείνουν στα σπίτια τους τόσο στο Λιούιστον όσο και στη Λίσμπον.

Law Enforcement is attempting to locate Robert Card 4/4/1983, as a person of interest regarding the mass shooting at…

Posted by Lewiston Maine Police Department on Wednesday, October 25, 2023

Διάφορα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Καρντ είναι εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων και μέλος της εφεδρείας του αμερικανικού στρατού, ο οποίος πρόσφατα ανέφερε ότι είχε προβλήματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των φωνών που άκουγε. Επίσης, ανέφεραν ότι απείλησε να πυροβολήσει μια βάση της Εθνικής Φρουράς.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: αίθουσα μπόουλινγκ και πάρτι, εστιατόριο-μπαρ και εφοδιαστικό κέντρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Οι αρχές, που απηύθυναν σύσταση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφία SUV λευκού χρώματος, ζητώντας από τους πολίτες να μην έλθουν σε επαφή με τον κάτοχό του και να επικοινωνήσουν μαζί τους αν το δουν.

Τα δημόσια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, ανακοίνωσε αξιωματούχος της σχολικής διεύθυνσης της περιοχής.