Σε ύψος – ρεκόρ έφθασε τον Δεκέμβριο ο δείκτης τιμών των τροφίμων που καταρτίζει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, υπερβαίνοντας ακόμη και το επίπεδο που είχε φτάσει στη διάρκεια της κρίσης του 2008.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο FAO, και μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 214,7 μονάδες από 206 μονάδες που ήταν το Νοέμβριο και 213,5 μονάδες τον Ιούνιο του 2008. Η άνοδος προέκυψε κυρίως από την κατακόρυφη αύξηση των τιμών της ζάχαρης και από τις αυξήσεις στα δημητριακά και έλαια.