Η Starbucks κατέθεσε μήνυση κατά του εργατικού της σωματείου, γιατί έκανε αναρτήσεις στα social media υποστηρίζοντας τους Παλαιστίνιους -όχι την Χαμάς-, μετά τις νέες συγκρούσεις με το Ισραήλ. Ταυτόχρονα, τους κατηγόρησε ότι χρησιμοποιούν το όνομα και το χρώμα από το σήμα της, παρότι οι εργαζόμενοι εργάζονται για λογαριασμό της και έχουν συνασπιστεί για αυτό τον λόγο.

Το Business Insider αναφέρει ότι εταιρεία ανέκαθεν διαφωνούσε με την ίδρυση εργατικού σωματείου από υπαλλήλους της και εναντιώθηκε έντονα μετά τη δημιουργία του, ειδικά γιατί ονομάζονταν Starbucks Workers United και το σήμα ήταν παρόμοιο με το δικό της. Ωστόσο, δεν έκανε κάποια νομική κίνηση, γιατί πιθανώς θα απορρίπτονταν, αφού το σωματείο εκπροσωπεί μόνο τα συμφέροντα των υπαλλήλων της.

Όμως μετά την ανάφλεξη του Μεσανατολικού τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς το σωματείο δημοσίευσε στην πλατφόρμα Χ μια φωτογραφία που έδειχνε ισραηλινή μπουλντόζα να γκρεμίζει σπίτι Παλαιστινίων και η λεζάντα έγραφε «αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό». Η συγκεκριμένη ανάρτηση διαγράφηκε, αλλά ακολούθησαν άλλες που υποστήριζαν τον λαό της Γάζας, χωρίς όμως να παίρνουν το μέρος της Χαμάς ή να δικαιολογούν τις βαρβαρότητες που διέπραξε.

Το σήμα του εργατικού σωματείου Starbucks Workers United

Η Starbucks λοιπόν, στη μήνυση που κατέθεσε κατά του σωματείου που εκπροσωπεί περισσότερα από 360 καταστήματα στις ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι κόσμος κάλεσε σε μποϊκοτάζ στα μαγαζιά της, γιατί διαφωνεί με τις αναρτήσεις.

«Ζωγράφισαν σβάστικες έξω από μαγαζιά… Λένε ότι δεν θέλουν να αγοράζουν από εμάς πλέον», ανέφερε μεταξύ άλλων η μήνυση. Παράλληλα, όμως, ζητάει από το σωματείο να αφαιρέσει το Starbucks από το όνομα του, αλλά και να αλλάξει το σήμα.

Από την πλευρά του, το Starbucks Workers United υποστήριξε πως πρέπει να χρησιμοποιεί το κυκλικό πράσινο λογότυπο για να φαίνεται ποιους εκπροσωπεί, ενώ τόνισε ότι «δεν έκανε ανάρτηση πόσο μάλλον πολλές αναρτήσεις υπέρ της βίας, ούτε το σωματείο πήρε θέση υποστηρίζοντας τη βία».