Τις τελευταίες εβδομάδες, ο δημοσιογράφος και πρώην σύντροφος της Τζόρτζια Μελόνι, Αντρέα Τζιαμπρούνο, έχει δεχθεί επικρίσεις για σεξιστικά σχόλια εντός και εκτός εκπομπής του. Μάλιστα, στην σατιρική εκπομπή της Ιταλίας, «Striscia la notizia», παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (19/10) ένα απόσπασμα κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, το οποίο μπορεί να είναι και ο λόγος που οδήγησε την Τζόρτζια Μελόνι να ανακοινώσει πως χωρίζει από τον δημοσιογράφο.

Ο Τζιαμπρούνο είναι παρουσιαστής ειδησεογραφικής εκπομπής που μεταδίδεται από τη Mediaset, μέρος του ομίλου μέσων ενημέρωσης MFE (MFEB.MI) που ανήκει στους κληρονόμους του εκλιπόντος Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρώην πρωθυπουργού και συμμάχου του Μελόνι. Μια άλλη εκπομπή της Mediaset, μετέδωσε ένα απόσπασμα εκτός αέρα από την εκπομπή του Τζιαμπρούνο, που τον έδειχνε να βωμολοχεί και να φαίνεται να προσεγγίζει μια γυναίκα συνάδελφο. «Γιατί δεν σε γνώρισα νωρίτερα;», της λέει, ενώ προηγουμένως την είχε εκθειάσει για την ομορφιά της και την πλησίαζε όλο και πιο πολύ.

Στη δεύτερη ηχογράφηση που προβλήθηκε την Πέμπτη (19/10), ο Τζιαμπρούνο ακούγεται να καυχιέται για τη σχέση του και να λέει σε γυναίκες συναδέλφους του ότι μπορούν να εργαστούν γι’ αυτόν, αν λάβουν μέρος σε ομαδικό σεξ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δημοσιογράφος είχε ήδη επικριθεί ευρέως τον Αύγουστο, για εμφανή σχόλια που κατηγορούσαν τα θύματα μετά από μια υπόθεση ομαδικού βιασμού. «Αν πας για χορό, έχεις κάθε δικαίωμα να μεθύσεις – δεν πρέπει να υπάρχει καμία παρεξήγηση και κανένα πρόβλημα. Αλλά αν αποφύγεις να μεθύσεις και να χάσεις τις αισθήσεις σου, μπορεί επίσης να αποφύγεις να αντιμετωπίσεις ορισμένα προβλήματα και να συναντήσεις έναν λύκο», είπε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του.