Ο δράστης της επίθεσης που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι έναν καθηγητή σε λύκειο της Αράς, της βόρειας Γαλλίας, είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη πριν προβεί στην ενέργειά του, έγινε γνωστό σήμερα από μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Σε αυτό, ο Μοχάμεντ Μογκούτσκοφ, 20 ετών ρωσικής υπηκοότητας αλλά με καταγωγή από την Ινγκουσετία, γνωστός για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), πρόσθεσε η ίδια πηγή επιβεβαιώνοντας πληροφορίες από το δίκτυο CNews.

Σε αυτό κάνει και έναν «ανεπαίσθητο υπαινιγμό» στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, διευκρινίζεται, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έπειτα από 96 ώρες αστυνομικής κράτησης στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία (PNAT) για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο Μοχάμεντ Μογκούτσκοφ πρέπει να παρουσιαστεί εντός της ημέρας ενώπιόν της για να του απαγγελθούν κατηγορίες.