Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερα παιδιά από πυρκαγιά σε τετραώροφη πολυκατοικία στην πόλη Βίγκο της Ισπανίας. Επιπλέον, από τη μεγάλη πυρκαγιά, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών επιβεβαίωσαν σήμερα το πρωί ότι όλοι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία, ήταν ανήλικοι. Δεν είναι ακόμη γνωστή η ακριβής ηλικία των θυμάτων. Παράλληλα, οκτώ άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το dailymail.co.uk, η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/10), περίπου στις 4 π.μ., στο κτίριο κατοικιών, που λέγεται ότι στεγάζει πέντε σπίτια σε κάθε έναν από τους τέσσερις ορόφους του, σε μια γειτονιά που ονομάζεται As Travesas.

Ένα περιφερειακό κυβερνητικό κέντρο συντονισμού έκτακτης ανάγκης ανέφερε σε ένα πρώτο tweet: «Αρκετοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι έχουν τραυματιστεί από τις φλόγες».

Σε επόμενο μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε: «Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όλοι ανήλικοι. Οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία. Έχουν κινητοποιηθεί ψυχολόγοι που είναι ειδικοί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μεγάλης έκτασης».

Ο δήμαρχος του Βίγκο, Άμπελ Καμπαλέρο, λέγεται ότι κατευθύνθηκε στο σημείο.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και οι ιατροδικαστές της αστυνομίας έχουν αποκλείσει το κτίριο, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, ώστε όταν οι θερμοκρασίες θα έχουν πέσει, να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.