Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας και οι Ισραηλινοί αστέρες των τεχνών δεν μένουν στο περιθώριο καθώς μοιράζονται με τους followers τους ιστορίες στα social media που σχετίζονται με τον πόλεμο.

Η Noa Kirel, μία από τις μεγαλύτερες pop stars της χώρας, ανάρτησε ένα μήνυμα που της έστειλε κάποιος στρατιώτης που της μιλούσε για τον διοικητή του, ο οποίος ήταν μεγάλος θαυμαστής της κι έχασε τη ζωή του στο πεδίο των μαχών.

«Γεια σου Noa, χθες το βράδυ ο διοικητής μου Ταγματάρχης Άβι Χοβαλασόβιλι έπεσε στον πόλεμο σαν αληθινός ήρωας και πολεμιστής. Ήθελα να σου πω ότι του άρεσαν πολύ τα τραγούδια σου, σε κάθε βόλτα με το αυτοκίνητο ήταν σίγουρο ότι θα υπήρχε μία playlist σου. Πάντα αστειευόμασταν, “τι θα γίνει τη μέρα που θα τη γνωρίσεις; Τι θα της πεις;”. Δυστυχώς, δεν πρόλαβες να γνωρίσεις τον τρελό πολεμιστή που αγαπούσε τη Noa», της είπε.

Επιπλέον, της έστειλε και βίντεο που δείχνει τον διοικητή να ακούει ένα τραγούδι της Noa Kirel στο αυτοκίνητο μαζί με τον στρατιώτη που επικοινώνησε με την τραγουδίστρια.

«Δεν έχω αμφιβολία πως θα επικρατήσουμε»

Την Κυριακή (8/10) η Noa Kirel έγραψε στο Instagram τα συναισθήματά της και τις απόψεις της σχετικά με τον πόλεμο.

«Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για μένα να τις χωνέψω και ακόμα προσπαθώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω τον απέραντο πόνο που βιώνω εγώ και η χώρα μου. Χθες, νωρίς το πρωί πάνω από 3000 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν εναντίον μας, 300+ αδελφοί και αδελφές μας σφαγιάστηκαν από τρομοκράτες που διείσδυσαν στις πόλεις μας, 1000+ τραυματίστηκαν, και στρατιώτες και πολίτες μας (συμπεριλαμβανομένων αθώων παιδιών και ηλικιωμένων) απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα. Η καρδιά μου πονάει για τα θύματα και τις οικογένειες που επηρεάζονται από αυτή την καταστροφική σφαγή. Η καρδιά μου είναι μαζί σας και προσεύχομαι για την ταχεία επιστροφή των αδελφών μας στην πατρίδα. Δεν έχω αμφιβολία, θα επικρατήσουμε».