Λογικά η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση. Τα γεγονότα, ωστόσο είναι τα εξής: Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο γραμματέας της Ένωσης Ιρανικών Αεροπορικών Γραμμών, Μέχντι Αλιγιάρι, δήλωσε ότι: «Μετά την υιοθέτηση μονομερών αμερικανικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, τα αεροδρόμια της Βρετανίας, της Γερμανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αρνούνται να εφοδιάζουν ιρανικά αεροσκάφη».

Σήμερα, το γερμανικό γραφείο της εθνικής αεροπορικής εταιρείας του Ιράν, Iran Air, διέψευσε, ότι τα γερμανικά αεροδρόμια αρνούνται να ανεφοδιάζουν αεροσκάφη των Ιρανικών Αερογραμμών. «Είναι λάθος», ανέφερε ο διευθυντής της εταιρείας Iran Air, Μοχάμαντ Ραζαμπί, από την Φρανκφούρτη.

Ήδη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκδόθηκε κατηγορηματική διάψευση της ανωτέρω πληροφορίας και τονίστηκε, ότι όλα τα αεροσκάφη περιλαμβανόμενων και των ιρανικών, μπορούν να εφοδιάζονται με καύσιμο κανονικά.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις πτήσεις. Ήδη πραγματοποιήθηκαν πτήσεις χθες και θα γίνουν και σήμερα και αύριο», ανέφερε ο κ. Ραζαμπί.

Ερωτηθείς για το ζήτημα αυτό ο γερμανός υπουργός Μεταφορών αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία, διαβεβαιώνοντας σε κάθε περίπτωση, ότι ο μη εφοδιασμός των ιρανικών αεροσκαφών με καύσιμο, δεν περιλαμβάνεται στις κυρώσεις ούτε των ΗΠΑ ούτε του ΟΗΕ.