Διάφορα γεγονότα σημάδεψαν την εβδομάδα που μας πέρασε, άλλα ευχάριστα και άλλα δυσάρεστα. Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, οι φωτορεπόρτερ από άκρη σε άκρη της γης έβγαλαν κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές που συνέβησαν και τις μεταφέρουν στα μάτια των θεατών.

Από το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στη Λιβύη μέχρι τη γέννα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, οι φωτογραφίες από τον κόσμο επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά πως η ζωή συνεχίζεται, όποιο γεγονός και αν γίνει. Αξίζει να είμαστε εδώ, για να βλέπουμε τα εντυπωσιακά κλικ από τα πιο γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Λιβύη: Η ανθρωπιστική βοήθεια που στοίχισε τη ζωή σε 5 Έλληνες

Γλυκερία Μεμεκίδου, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Γεώργιος Βούλγαρης, Άντζελα και Φίλιππε Μανταλιός. Αυτά είναι τα πέντε άτομα που έχασαν τη ζωή τους, λίγες ώρες αφού έφτασαν στη Λιβύη για ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους είχαν ανάγκη στη χώρα της Βόρειας Αφρικής. Με αυτοθυσία, οι πέντε αυτοί άνθρωποι έφυγαν άδικα αλλά τιμώντας τους εαυτούς τους και την πατρίδα τους. Στη φωτογραφία, φαίνεται όλη η ελληνική αποστολή, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της. Λίγες ώρες μετά, όμως, 5 από αυτούς άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο της Λιβύης, ενώ άλλοι 10 μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Αναζητείται όνομα για το 2 μηνών σπάνιο πάντα

Χαρμόσυνα νέα έρχονται από τον ζωολογικό κήπο της Αθήνας, όπου γεννήθηκε ένα σπάνιο κόκκινο πάντα, σκορπίζοντας χαρά στους υπεύθυνους του πάρκου. Το ζωάκι ψάχνει όνομα και οι επισκέπτες θα μπορούν να το δουν από κοντά μόνο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Ιρλανδία: Προσπαθώντας να πιάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ.. πετάγματος γαλότσας

Ένα περίεργο ρεκόρ Γκίνες σκαρφίστηκαν οι κάτοικοι της Ιρλανδίας. Εννιακόσια ενενήντα πέντε άτομα πήραν μέρος στην προσπάθεια για το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τους περισσότερους ανθρώπους που πετούν γαλότσες. Η δράση διοργανώθηκε από την αγροτική ομάδα νέων Macra κατά τη δεύτερη ημέρα του Εθνικού Πρωταθλήματος Άροσης στην Ιρλανδία.

Βοσνία: Το εντυπωσιακό πάρκο, επηρεασμένο από τον Βαν Γκογκ

Αυτή η φωτογραφία που τραβήχτηκε από drone δείχνει μια εναέρια λήψη ενός φυσικού πάρκου που έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τον πίνακα του Βίνσεντ βαν Γκογκ «Η Έναστρη Νύχτα» κοντά στο Βίσοκο της Βοσνίας. Πεδία λεβάντας, θάμνοι και λίμνες που διαπλέκονται από ένα δίκτυο μονοπατιών, συμπλέκονται όλα μαζί και καθιστούν τη φύση σαν πίνακα ζωγραφικής.

Γερμανία: Οι ακτιβιστές κολλούν τα χέρια τους στην άσφαλτο για το κλίμα

Το αποτύπωμα του χεριού ενός ακτιβιστή για το κλίμα με κόλλα έχει σχηματιστεί στην άσφαλτο μετά την αποκόλλησή του από την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το κλίμα στο Βερολίνο. Ακτιβιστές της «Τελευταίας Γενιάς» της Γερμανίας, απέκλεισαν δρόμους στο Βερολίνο τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν κατά των κλιματικών πολιτικών της γερμανικής κυβέρνησης.

Κίνα: Σήμερα η τελετή έναρξης των Asian Games

Με το μέλος του προσωπικού να τελειώνει με τις τελευταίες καθαριότητες, όλα είναι έτοιμα πλέον για τους 19ους Ασιατικούς Αγώνες στο Χανγκτσόου της Κίνας. Οι Ασιατικοί Αγώνες τραβούν την προσοχή των Κινέζων, καθώς προσελκύουν περισσότερους συμμετέχοντες από τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 8/10. Με καθυστέρηση ενός έτους λόγω των αυστηρών ελέγχων του κορονοϊού στη χώρα, οι Αγώνες θα περιλαμβάνουν σχεδόν 12.000 αθλητές από 45 έθνη και περιοχές που θα αγωνιστούν για 481 χρυσά μετάλλια.

Ινδία: Ο εορτασμός του φεστιβάλ Hindu στο Μουμπάι

Ένας άνδρας ετοιμάζεται να βυθίσει σε μια τεχνητή λίμνη ένα είδωλο του ελεφαντοκέφαλου ινδουιστικού θεού Γκανέσα τη δεύτερη ημέρα του δεκαήμερου φεστιβάλ Ganesh Chaturthi στη Βομβάη. Σηματοδοτεί τη γέννηση του Λόρδου Γκανέσα, του ελεφαντοκέφαλου θεού της σοφίας και της ευημερίας. Η Βομβάη, η καρδιά της Μαχαράστρα, γίνεται μάρτυρας ενός μεγάλου θεάματος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους, καθώς ολόκληρη η πόλη ζωντανεύει με μουσική, χορό και όμορφα στολισμένους δρόμους.