Όταν σκέφτεστε την ενυδάτωση, το μυαλό σας πιθανώς πηγαίνει αμέσως στα ποτά: νερό, τσάι, καφές κ.λπ. Όμως το σώμα σας παίρνει στην πραγματικότητα μια καλή ποσότητα ενυδάτωσης και από τις τροφές που τρώτε.

Και ακόμη περισσότερο από τα πλούσια σε νερό, ενυδατικά τρόφιμα, όπως και αυτά που ακολουθούν παρακάτω, σύμφωνα με το eatthis.com.

Αγγούρι (95% νερό)

Αγγούρι

Τα αγγούρια είναι γεμάτα με νερό. Τα αγγούρια περιέχουν περίπου 95% νερό, λέει η Ilyse Schapiro, διαιτολόγος- διατροφολόγος και συν-συγγραφέας του Should I Scoop Out My Bagel? Επιπλέον, είναι γεμάτα με κάλιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου. «Συν τοις άλλοις, περιέχουν μια αντιφλεγμονώδη ουσία, τη φισετίνη, η οποία προάγει την υγεία του εγκεφάλου», συμπληρώνει η ίδια.

Κολοκυθάκια (95% νερό)

κολοκυθάκια

Με περιεκτικότητα σε νερό 95%, τα κολοκυθάκια βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τις τροφές με υψηλή ενυδάτωση. Δεδομένου ότι είναι χαμηλά σε θερμίδες (ένα μικρό κολοκυθάκι έχει μόλις 20 θερμίδες!), είναι το τέλειο υποκατάστατο των ζυμαρικών σε μορφή σπιράλ νουντλς.

Ντομάτες (95% νερό)

ντομάτες

Με περιεκτικότητα σε νερό σχεδόν 95%, οι ντομάτες μπορούν πολύ εύκολα να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε γεύμα. «Οι ντομάτες είναι, επίσης, γεμάτες με θρεπτικά συστατικά. Αποτελούν πλούσια πηγή λυκοπενίου, ενός καροτενοειδούς που είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του δράσεις, καλίου και βιταμινών Α και C», λέει ο Miller.

Καρπούζι (92% νερό)

Καρπούζι

Το καρπούζι αποτελείται περίπου κατά 92% από νερό, λέει η Schapiro. Επιπλέον, είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες Α, Β6 και C, καθώς και λυκοπένιο και αντιοξειδωτικά. «Χρησιμοποιήστε το καρπούζι για να αρωματίσετε το νερό σας ή ακόμα και να το πολτοποιήσετε για να φτιάξετε ένα υγιεινό παγωτό», προτείνει η Schapiro.

Κουνουπίδι (92% νερό)

Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι έχει 92% περιεκτικότητα σε νερό και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, με 3,5 γραμμάρια σε ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο κουνουπίδι. Είναι, επίσης, πλούσιο σε βιταμίνες C και Κ. Και από τώρα, ξέρετε ότι είναι το τέλειο συνοδευτικό πιάτο σε μορφή ρυζιού.

Γκρέιπφρουτ (92% νερό)

Γκρέιπφρουτ

Τα γκρέιπφρουτ περιέχουν 92% νερό, γεγονός που τα καθιστά ένα από τα πιο ενυδατικά φρούτα. Είναι, επίσης, χαμηλά σε θερμίδες αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Α και C και πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Καρότο (88% νερό)

ψητά καρότα

Τα καρότα αποτελούνται κατά 88% από νερό και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, καθιστώντας τα κορυφαίο υποψήφιο για ενυδάτωση. Επιπλέον, κάνουν καλό στα μάτια σας. «Τα καρότα είναι πραγματικά σημαντικά για την καλή όραση», λέει η Schapiro. «Βοηθούν, επίσης, τα μάτια σας να λάμπουν υποστηρίζοντας την υγρασία και τους βλεννογόνους και βοηθούν στη διάκριση μεταξύ νύχτας και ημέρας».