Πιθανότατα τα έχετε δει (και ίσως δοκιμάσει) όλα: μπλε μάσκαρα, μάσκαρα που ενισχύει τις βλεφαρίδες, μάσκαρα επιμήκυνσης. Η διάφανη μάσκαρα, ωστόσο, μπορεί να μην βρίσκεται μέσα στο νεσεσέρ με τα καλλυντικά σας. Και όπως θα διαβάσετε παρακάτω, σύμφωνα με το thelist.com, θα έπρεπε.

Οι περισσότερες γυναίκες, λοιπόν, χρησιμοποιούν τη μαύρη παραδοσιακή μάσκαρα, η οποία γεμίζει τα τυχόν κενά στις βλεφαρίδες, προσθέσει όγκο και «χτίζει» τις άκρες, προσθέτοντας μήκος. Ο συνδυασμός όλων των χαρακτηριστικών της μάσκαρα κάνει τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται πιο μακριές και γεμάτες και τα μάτια σας πιο ανοιχτά.

Η διάφανη μάσκαρα διαθέτει πολλά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, χωρίς τη χρωστική ουσία. Δεν θα σκουρύνει τις ανοιχτόχρωμες βλεφαρίδες σας, αλλά μπορεί να τις βοηθήσει να κρατήσουν το σχήμα τους, να ορίσει κάθε βλεφαρίδα και να τους δώσει μια ελαφριά δροσερή λάμψη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες πριν από την εφαρμογή του προϊόντος και, στη συνέχεια, να απλώσετε τη διάφανη μάσκαρα για άμεση ανύψωση. Και επειδή ακριβώς είναι διαφανής, κανείς δεν θα φανταστεί ποτέ ότι φοράτε μάσκαρα.

Άλλες χρήσεις για τη διάφανη μάσκαρα στο no-makeup look σας

Όπως ακριβώς μπορεί να διαχωρίσει και να ορίσει τις βλεφαρίδες σας, η διάφανη μάσκαρα μπορεί να κάνει θαύματα και για τα φρύδια σας. Χρησιμοποιήστε την για να «τιθασεύσετε» τις ατίθασες τρίχες ή βουρτσίστε τα φρύδια σας προς τα πάνω για περισσότερο όγκο.

Μπορείτε, ακόμα, να τη χρησιμοποιήσετε και στα μαλλιά σας για να διαχειριστείτε τις όποιες τρίχες πετάνε. Παρόλο που μπορεί να μην προσφέρει τόση αντοχή όσο η λακ, ένα σωληνάριο με διάφανη μάσκαρα θα έπρεπε να υπάρχει πάντα στην τσάντα σας.

Αν αποφασίσετε να ενισχύσετε το look σας χωρίς μακιγιάζ, όπως για παράδειγμα να βγείτε για δείπνο μετά από μια μέρα στη θάλασσα τώρα το καλοκαίρι, η διάφανη μάσκαρα μπορεί να σας φανεί χρήσιμη για άλλη μια φορά, καθώς λειτουργεί ιδανικά ως primer. Εφαρμόζοντάς την πριν από τη μάσκαρα με χρώμα, δεν θα χρειαστεί να απλώσετε τόσο πολύ προϊόν, το οποίο θα κάνεις τις βλεφαρίδες σας να μοιάζουν κολλώδεις.