Η βιταμίνη Ε είναι από τα συστατικά σούπερ σταρ για την περιποίηση του δέρματος. Με εκπληκτικά αποτελέσματα ως προς την ενυδάτωση, η λιποδιαλυτή βιταμίνη αποθηκεύεται στο σμήγμα του δέρματος βοηθώντας το να διατηρεί την υγρασία. Τόσο αντιοξειδωτική όσο και αντιφλεγμονώδης υπάρχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα ως προς τη χρήση της τοπικά.

«Η τοπική βιταμίνη Ε παρέχει δύο οφέλη», δήλωσε στο Allure η δερματολόγος Loretta Ciraldo. «Η βιταμίνη Ε είναι, επίσης, ένα πολύ ενυδατικό μόριο, καθώς λειτουργεί τόσο ως υγραντικό για να απορροφά το νερό στο δέρμα όσο και ως μαλακτικό για να παγιδεύει το νερό στο δέρμα».

Από την πλευρά της η δερματολόγος Ava Shamban δήλωσε ότι όταν χρησιμοποιείται στο δέρμα, μπορεί να λειτουργήσει με διάφορους τρόπους. «Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για μια σειρά από δερματικές διαταραχές, καθώς και για την αποκατάσταση του δέρματος», εξήγησε. «Βοηθάει σε διάφορα είδη κυτταρικής αποκατάστασης από την ηλιακή βλάβη έως την υποστήριξη της επούλωσης για ουλές ή εγκαύματα». Επιπλέον, είναι σχετικά εύκολο να την ενσωματώσετε στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε τη βιταμίνη Ε στην καθημερινή σας ρουτίνα

Νεαρή γυναίκα βγάζει το μακιγιάζ της

Η βιταμίνη Ε όχι μόνο ενυδατώνει και επανορθώνει, αλλά προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει την κυκλοφορία, τα οποία διατηρούν το δέρμα ζωντανό και αναζωογονημένο.

Όταν συνδυάσετε, μάλιστα, τη βιταμίνη Ε με άλλες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά, γι’ αυτό και οι δερματολόγοι συνιστούν συχνά κάτι τέτοιο. «Ο καλύτερος τρόπος για να τη χρησιμοποιήσετε είναι σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C, γι’ αυτό συχνά συνιστώ ορούς που περιέχουν και τα δύο», δήλωσε στο Women’s Health η δερματολόγος και μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Δερματολογικής Χειρουργικής Cosmetic Dermatologic Surgery, Dr. Nkem Ugonabo. Ιδανικά, θα πρέπει να εφαρμόζετε τη βιταμίνη Ε σε καθαρό δέρμα για καλύτερα αποτελέσματα. «Πλύνετε το πρόσωπό σας, εφαρμόστε τον ορό και στη συνέχεια το αντηλιακό», συμβουλεύει η Ugonabo.

Να θυμάστε, όμως, ότι ο οργανισμός παράγει βιταμίνη Ε από τα τρόφιμα, οπότε βοηθά επίσης να λαμβάνετε αρκετή από τη διατροφή σας. Μπορείτε, λοιπόν, να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σπόρους, δημητριακά ολικής αλέσεως, σπανάκι, αβοκάντο και ελαιόλαδο στα γεύματά σας.