Η χρήση ελαίου δενδρολίβανου έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής πρακτική μεταξύ των ανθρώπων που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία των μαλλιών τους. Το έλαιο έχει πολλά οφέλη και μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει να προσθέσετε μήκος στα μαλλιά σας αυξάνοντας την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία προάγει την ανάπτυξη και εμποδίζει ακόμη και την τριχόπωτση.

«Το έλαιο δενδρολίβανου αυξάνει τη ροή του αίματος στους θύλακες της τρίχας, γεγονός που αυξάνει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών που προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών», λέει στο Women’s Health η δερματολόγος Dr. Ramya Garlapati.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο δενδρολίβανου στα μαλλιά σας

Έλαιο αργκάν

Για όσες έχουν λεπτά μαλλιά ή λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, το έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να αποκομίσετε τα οφέλη του. Άλλοι μπορούν να χρησιμοποιούν το έλαιο τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα. Εντωμεταξύ, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο δενδρολίβανου για την αναγέννηση των μαλλιών, η συχνότερη χρήση του ελαίου θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη. «Όταν χρησιμοποιείτε έλαιο δενδρολίβανου για την αναγέννηση των μαλλιών, συνιστώ νυχτερινή εφαρμογή κάθε μέρα για τους πρώτους έξι μήνες τουλάχιστον», λέει στο Byrdie ο Orit Markowitz.

Το έλαιο μπορεί να αναμιχθεί με σαμπουάν και conditioner ή να συνδυαστεί με άλλο έλαιο, όπως το έλαιο καρύδας, ή να χρησιμοποιηθεί κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήνοντάς το να δράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Με αυτόν τον τρόπο, πιθανότατα θα δείτε μερικά από τα εκπληκτικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει το έλαιο για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Το έλαιο δενδρολίβανου μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας πιο πυκνά

μαλλιά

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον το έλαιο δενδρολίβανου για την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την αναγέννηση των μαλλιών που έχουν χάσει λόγω ασθένειας, ηλικίας και άλλων σωματικών αλλαγών. Μπορεί, επίσης, να το κάνουν για να προσθέσουν μήκος ή πυκνότητα στα μαλλιά τους. Η δερματολόγος και βοηθός κλινικός καθηγητής δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή Mount Sinai Jeannette Graf, δήλωσε στη Martha Stewart ότι το έλαιο είναι γνωστό ότι λειτουργεί θαυμάσια για πολλούς που θέλουν να προσθέσουν πυκνότητα στα μαλλιά τους.

Το έλαιο δενδρολίβανου είναι μια καλή θεραπεία για την πιτυρίδα

Πιτυρίδα

Η πιτυρίδα είναι κάτι με το οποίο σχεδόν όλοι έχουν παλέψει κάποια στιγμή. Το κοινό πρόβλημα προκαλείται συχνά από τη συσσώρευση ελαίου στο τριχωτό της κεφαλής και έναν φυσικό μύκητα που μπορεί να δημιουργήσει συμπτώματα όπως ερυθρότητα στο τριχωτό της κεφαλής, λευκές ή κίτρινες νιφάδες νεκρού δέρματος και κνησμό. Άλλοι παράγοντες κινδύνου για την πιτυρίδα περιλαμβάνουν τις ορμόνες, θέματα δέρματος και υγείας όπως η ψωρίαση ή το έκζεμα, την κληρονομικότητα, τις επιλογές του τρόπου ζωής και το περιβάλλον.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προϊόντα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας, ωστόσο, το έλαιο δενδρολίβανου μπορεί να είναι ευεργετικό για όσους υποφέρουν από το ενοχλητικό, και μερικές φορές επώδυνο, πρόβλημα. Επειδή το έλαιο δενδρολίβανου έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των μυκήτων και της συσσώρευσης που μπορεί να εκκρίνει το τριχωτό της κεφαλής, γεγονός που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της πιτυρίδας.

Για να χρησιμοποιήσετε το έλαιο για την πιτυρίδα, μπορεί να αναμιχθεί με ένα έλαιο φορέα, να προστεθεί στο σαμπουάν ή να βρεθεί σε προϊόντα που επιδιώκουν να απαλλάξουν το τριχωτό της κεφαλής από την πιτυρίδα.

Το έλαιο δενδρολίβανου μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στο τριχωτό της κεφαλής

Έλαιο μαλλιών

Ένα όφελος που μπορείτε να απολαύσετε από τη χρήση του ελαίου δενδρολίβανου είναι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Ενώ το έλαιο μπορεί να ενισχύσει και να αναπτύξει τα μαλλιά, να φροντίσει την πιτυρίδα και ακόμη και να βοηθήσει στην αποκατάσταση σημαντικών σπασιμάτων, μπορεί επίσης να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο τριχωτό της κεφαλής σας. Χρησιμοποιώντας έλαιο δενδρολίβανου, μπορείτε να μειώσετε τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να ερεθίσουν το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό επιτρέπει στα μαλλιά να αναπτυχθούν πιο δυνατά και υγιή. Διεγείρει, επίσης, το τριχωτό της κεφαλής, βοηθώντας στη μεταφορά του αίματος καθώς και των θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για τους θύλακες των μαλλιών.

Η Dr. Ava Shamban λέει στο Byrdie ότι το έλαιο δενδρολίβανου περιλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό συστατικό που βοηθά στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σας, το καρνοσικό οξύ, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σας. «Το καρνοσικό οξύ είναι] “γνωστό ότι είναι εξαιρετικά επανορθωτικό στο δέρμα και τους ιστούς», αποκάλυψε η δερματολόγος.

Αυτό το οξύ, μαζί με άλλα συστατικά που βρίσκονται στο έλαιο δενδρολίβανου, όπως η βορνεόλη και η καμφορά, μπορούν να δημιουργήσουν ένα υγιές φράγμα στο τριχωτό της κεφαλής και να βοηθήσουν ακόμη και στη μείωση του πόνου που προκαλείται από προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής και του δέρματος. «Αυτές οι φυσικές ενώσεις αποδείχθηκε ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές και αναλγητικές-αναλγητικές ιδιότητες», αποκάλυψε ο Dr. Yoram Harth στο Cosmopolitan.