Καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να αισθάνεστε ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο να παραμείνετε σε φόρμα. Ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται, το σώμα σας χάνει σταδιακά τη δύναμή του και το άγχος της ζωής φαίνεται να μπαίνει στη μέση.

Αλλά μην πιστεύετε τον μύθο ότι μόλις φτάσετε στα «40», όλα καταρρέουν. Τα καλά νέα, σύμφωνα με το eatthis.com, είναι ότι μπορείτε ακόμα να χάσετε το ανεπιθύμητο σωματικό λίπος και να διατηρήσετε τα κιλά σας για πολλά χρόνια. Πώς; Ακολουθώντας απλές συμβουλές όπως και αυτές που ακολουθούν παρακάτω.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Γυναίκα πίνει νερό

Ακόμη και το μικρότερο επίπεδο αφυδάτωσης μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, την ενέργεια και την υγεία σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ενυδάτωση είναι τόσο κρίσιμη για την υγεία και τη συνολική σας ευεξία. Επιπλέον, οι έρευνες υποστηρίζουν ότι η αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης H2O συνδέεται με την απώλεια βάρους. Πίνετε αρκετό νερό ώστε τα ούρα σας να έχουν ένα πολύ ανοιχτό κίτρινο χρώμα και αποφύγετε τα ροφήματα με πολλή ζάχαρη και τεχνητά συστατικά. Επίσης, μην ξεχνάτε να κινείστε συχνά.

Ασκηθείτε περισσότερο

Γυμναστική

Η άσκηση είναι σπουδαία, αλλά διαρκεί μόνο λίγες ώρες την εβδομάδα -ωστόσο το πώς περνάτε τον υπόλοιπο χρόνο σας επηρεάζει σημαντικά την υγεία σας. Γιατί; Επειδή έρευνες δείχνουν ότι η καθιστική ζωή οδηγεί σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας, όπως ο καρκίνος και η συνολική θνησιμότητα, μαζί με μυοσκελετικές παθήσεις όπως η οστεοπόρωση και ο πόνος στα γόνατα.

Περιττό να πούμε ότι, αν θέλετε να χάσετε βάρος μετά τα 40, θα πρέπει να βρείτε απλούς τρόπους για να έχετε περισσότερη κίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάντε διαλείμματα για να σηκωθείτε και να περπατήσετε ή χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για τα ασανσέρ. Όλα αυτά κάνουν τη διαφορά.

Τρώτε μη επεξεργασμένα τρόφιμα

Αυτά είναι τα πιο υγιεινά λαχανικά του χειμώνα

«Τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερα ολόκληρα και ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα», λέει η Abby Langer, βραβευμένη διαιτολόγος και εμπειρογνώμονας τροφίμων. «Είναι σημαντικό να τρώτε για να υποστηρίξετε τη μυϊκή μάζα, τα οστά, την υγεία του εγκεφάλου και το ανοσοποιητικό σύστημα. Όλα αυτά τείνουν να μειώνονται καθώς μεγαλώνουμε και η διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη διατήρησή τους».

Δεν χρειάζεται να εξαλείψετε το πρόχειρο φαγητό για πάντα, αλλά να επικεντρωθείτε σε τρόφιμα ολικής αλέσεως, όπως λαχανικά, άπαχο κρέας, ψάρι, φρούτα και δημητριακά. «Αυτές οι τροφές διατηρούν την υγεία και το βάρος καλύτερα από τις εξαιρετικά επεξεργασμένες», εξηγεί ο Langer.

Κοιμηθείτε καλύτερα

Υπνος

Ο κακός ύπνος μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του επιπλέον λίπους και στη μείωση των σωματικών ικανοτήτων. Προσπαθήστε να έχετε επτά έως εννέα ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ, αναφέρει το eatthis.com. Ακολουθήστε καλές συνήθειες, όπως η αποφυγή ηλεκτρονικών συσκευών πριν από τον ύπνο και η μείωση της καφεΐνης και της ζάχαρης το βράδυ.