Η ενυδάτωση αποτελεί το Α και το Ω για να διατηρήσετε μια υγιή εικόνα του σώματός σας. Μάλιστα, για να αποκομίσετε τα περισσότερα οφέλη της ενυδατικής σας κρέμας, οι ειδικοί, σύμφωνα με το PopSugar, συνιστούν να την εφαρμόζετε όταν βγαίνετε από το ντους ή το μπάνιο ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό.

Κρέμα σώματος

Είναι η καλύτερη στιγμή για να σφραγίσετε την υγρασία και καθώς το δέρμα σας έχει μόλις καθαριστεί και αφαιρεθεί από τα φυσικά του έλαια, διψάει για περισσότερα. Ωστόσο, με τόσα είδη ενυδατικών προϊόντων που κυκλοφορούν στο εμπόριο πώς μπορείτε να διακρίνετε ποιο είναι το καταλληλότερο για εσάς, η λοσιόν, η κρέμα ή το λάδι σώματος;

Λοσιόν- Για ελαφριά ενυδάτωση

Κρέμα σώματος

Ιδανική για κανονικούς ή μεικτούς τύπους δέρματος, η λοσιόν σώματος είναι αυτό που συνήθως σκεφτόμαστε στο άκουσμα της λέξης υγρασία. Αν και είναι η πιο ελαφριά ενυδατική επιλογή, συστατικά όπως τα κεραμίδια για την ενίσχυση του φραγμού του δέρματος και την πρόληψη της απώλειας υγρασίας μπορούν να την μετατρέψουν σε ενυδατικό προϊόν «βαρέως τύπου». Η ουρία, η γλυκερίνη, το υαλουρονικό οξύ, το έλαιο jojoba και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι άλλα συστατικά που πρέπει να προσέξετε.

Κρέμα- Για ενυδάτωση πλήρους κάλυψης

Κρέμα σώματος

Η κρέμα είναι συνήθως πιο παχύρρευστη από τη λοσιόν, καθιστώντας την ιδανική για ενυδάτωση και προστασία από το μέτρια ξηρό έως σκασμένο δέρμα. Γιατί; Οι κρέμες τείνουν να έχουν περισσότερο λάδι και λιγότερο νερό, κάτι που μπορεί να τις κάνει επιπλέον ενυδατικές. Μπορεί να δείτε βούτυρο όπως κακάο, καριτέ και μάνγκο καθώς και αιθέρια έλαια στη λίστα συστατικών τους. Ωστόσο, στην περίπτωση που έχετε ευαίσθητο δέρμα ή ταλαιπωρείστε από οποιαδήποτε δερματική πάθηση, όπως το έκζεμα, βεβαιωθείτε ότι η κρέμα σώματος που χρησιμοποιείτε δεν περιέχει άρωμα.

Λάδι- Για περισσότερη λάμψη

Λάδι σώματος

Αν και μπορεί να μην είναι απαραιτήτως πιο ενυδατικό από τη λοσιόν ή την κρέμα, το λάδι σώματος απλώνεται άψογα στο δέρμα, ειδικά αν το εφαρμόσετε αμέσως αφού βγείτε από το ντους. Δεδομένου ότι το δέρμα μας έχει ήδη σμήγμα, γνωστό και ως λάδι, θα χαρεί να λάβει κάτι που αναγνωρίζει. Το λάδι σώματος, επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί σε σημεία του σώματος που δεν καλύπτονται από τα ρούχα, όπως οι γάμπες για παράδειγμα, έτσι ώστε να προσθέσετε περισσότερη λάμψη στις εξόδους σας. Ωστόσο, αν σας απασχολεί το ότι το λάδι σώματος λερώνει περισσότερο προτιμήστε  τα ξηρά λάδια, καθώς, διατίθενται, συνήθως, σε μορφή σπρέι, είναι ελαφριά και ο λόγος ύπαρξής τους είναι για να απορροφώνται γρήγορα.