Η εύρεση της κατάλληλης κρέμας ή λοσιόν σώματος για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματός σας είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε υπόψη, ειδικά στην περίπτωση που έχετε ευαίσθητο δέρμα, ότι ορισμένες λοσιόν μπορεί να καταλήξουν να προκαλούν περισσότερο κακό παρά καλό.

Κρέμα σώματος

Ορισμένοι τύποι και μάρκες λοσιόν και βουτύρου σώματος μπορούν πραγματικά να ερεθίσουν και να ξηράνουν το δέρμα σας, αναφέρει το Well+Good. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τη λίστα των συστατικών σε κάθε δεδομένο προϊόν. Όπως αποδεικνύεται, τα προϊόντα περιποίησης δέρματος με άρωμα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση ή να επιδεινώσουν τις υπάρχουσες δερματικές παθήσεις σε μερικούς ανθρώπους, ειδικά σε αυτούς με ευαίσθητο δέρμα, αλλεργίες ή φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα, ψωρίαση και ακμή.

Οι αρωματικές λοσιόν μπορεί να προκαλέσουν δερματική αντίδραση

Κρέμα σώματος

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας και όσα αναφέρει το healthdigest.com, τα αρώματα είναι εξαιρετικά αλλεργιογόνα και είναι επί του παρόντος η κύρια αιτία αισθητικής δερματίτιδας εξ επαφής στη χώρα, η οποία επηρεάζει περίπου το 1% του πληθυσμού των ΗΠΑ. Γιατί λοιπόν προστίθενται εξαρχής σε λοσιόν και προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας;

«Το άρωμα στην περιποίηση του δέρματος σημαίνει ότι μια μυρωδιά προστίθεται στο προϊόν. Μπορεί να είναι είτε συνθετική είτε φυσική, ενώ συνήθως αποτελεί ένα μείγμα χημικών ουσιών που προσδίδουν ένα συγκεκριμένο άρωμα», λέει η Δρ. Purvisha Patel, δερματολόγος και ιδρύτρια του Η Visha Skincare, στο Well+Good. «Είτε φυσικά είτε συνθετικά, τα αρώματα μπορεί να είναι ευαισθητοποιητικά για το δέρμα. Μερικά, εάν χρησιμοποιηθούν σε υψηλότερες δόσεις, μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα και ερεθισμό, ειδικά σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα».

Κρέμα σώματος

Ως αποτέλεσμα, η χρήση αρωματικής λοσιόν μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε ξηρότητα, ερυθρότητα, ερεθισμό και φλεγμονή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε ξηρό και κνησμώδες εξάνθημα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εξετάζετε τα συστατικά πριν αγοράσετε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Αν και δεν αντιδρούν όλοι με ευαίσθητο δέρμα σε προϊόντα με αρώματα, ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η εμφάνιση είναι να τα αποφύγετε εντελώς.