Με τις διάφορες εκδοχές της αφέλειας -συμπεριλαμβανομένων των curtain, wispy, baby, και side-swept- να εμφανίζονται σε όλα τα κόκκινα χαλιά και τα feeds του Instagram, είναι ασφαλές να πούμε ότι οι αφέλειες έχουν την κοινή αποδοχή μεταξύ των it girls της μόδας. Αλλά τελευταία, σύμφωνα με το Bustle, πολλά από τα αδιαμφισβήτητα cool κορίτσια της βιομηχανίας κόβουν τις φράντζες τους λίγο πιο κοντές από το συνηθισμένο.

Καλωσορίστε, λοιπόν, τις μικροαφέλειες. Και παρόμοια με τα μικρο γαλλικά νύχια ή τις μικρο μίνι φούστες, οι σαν ζωγραφισμένες γραμμές, τα τελειώματα και οι γραμμές των μαλλιών ανεβάζουν τις τάσεις σε νέα κομψά ύψη. Η Gia Wendt, κομμώτρια και γκουρού hairstylist στο Σικάγο, δίνει λεπτομέρειες στο Bustle: «Οι μικροαφέλειες, ή baby bangs, είναι σούπερ κοντές αφέλειες που βρίσκονται κάπου στη μέση του μετώπου σας. Νομίζω ότι τις βλέπουμε να εμφανίζονται περισσότερο επειδή είναι τόσο τολμηρές, κομψές και θηλυκές. Κάνουν πραγματικά μια δήλωση και δεν είναι για όλους».

Όσο για τις διασημότητες που τις έχουν λατρέψει; Η Florence Pugh, για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι είναι χαμαιλέων με τα μαλλιά της, με το μελαχρινό «mixie» της να μεταμορφώνεται σε ανέμελο ξανθό και σε ανάλαφρα bobs σε όλη τη φάση της ανάπτυξής τους. Και πιο πρόσφατα, η ηθοποιός έχει δώσει στη γλυκιά της φράντζα ένα μικρό κόψιμο, πειραματιζόμενη με δομικά updos που μοιάζουν περισσότερο με έργα τέχνης.

Η Bella Hadid και η Halsey έχουν, επίσης, εντοπιστεί να πειραματίζονται με micro bangs, διαμορφώνοντας το φρεσκοκομμένο «do» τους σε πιο grungy αισθητική.

Είναι οι micro bangs κατάλληλες για εσάς;

Το κόψιμο μερικών αφελειών είναι μια σημαντική αλλαγή για να ξεκινήσετε. Η Wendt μοιράζεται το ένα πράγμα που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε πριν κλείσετε αυτό το ραντεβού στο κομμωτήριο: «Νομίζω ότι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι ότι όσο πιο κοντή είναι η μικροαφέλειά σας, τόσο πιο δύσκολο θα είναι το styling».

Όσο για ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα του look; Λιγότερες επισκέψεις στο κομμωτήριο. «Η ομορφιά των κοντύτερων αφελειών είναι ότι μπορείτε να τις μακρύνετε μεταξύ των περιποιήσεων», επισημαίνει η Wendt.

Πώς να στυλιζάρετε τις micro bangs

Σημαντικά και πολλά είναι, μάλιστα, και τα είδωλα του παρελθόντος -ένα μεγάλο από αυτά είναι η Audrey Hepburn– που έχουν εξερευνήσει τον κόσμο της μικροαφέλειας. Και όταν γίνονται σωστά, πραγματικά σας δίνουν αυτό το τόσο κομψό «je ne sais quoi».

Θέλετε μια νέα, φρέσκια εμφάνιση για την άνοιξη; Η Wendt μοιράζεται τη συμβουλή της για το styling του συγκεκριμένου κουρέματος: «Χρησιμοποιήστε μια μικρή βούρτσα με τρίχες για να στεγνώσετε με το πιστολάκι τις αφέλειές σας. Θα θέλετε να τα φτιάξετε όταν είναι βρεγμένα για να τα κάνετε να στρώσουν επίπεδα».

Όσο για το στήσιμο των αφέλειών σας στη θέση τους, η Wendt σημειώνει: «Μου αρέσει να χρησιμοποιώ clips χωρίς κρέμα για να βοηθήσω τις αφέλειες να κρυώσουν στη θέση τους».