Πριν η Όντρεϊ Χέπμπορν γίνει ένα λαμπρό αστέρι της μεγάλης οθόνης, η βελγικής καταγωγής καλλονή ήταν μια επίδοξη χορεύτρια που ζούσε στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ολλανδία. Σύμφωνα με το Live About, η Χέπμπορν βαφτίστηκε Audrey Kathleen Ruston όταν γεννήθηκε στις 4 Μαΐου τους 1929, με την μητέρα της Ella van Heemstra να είναι Ολλανδή βαρόνη και τον Βρετανό πατέρα της, Joseph Victor Anthony Ruston, να πιστεύει ότι ήταν απόγονος ενός κόμη.

Ως αποτέλεσμα, άλλαξε το επώνυμό του σε Ruston-Hepburn. Αν και εγκατέλειψε την οικογένεια όταν η Χέπμπορν ήταν έξι ετών, η βρετανική του υπηκοότητα της επέτρεψε να πάει σχολείο στην Αγγλία πριν από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όντρεϊ Χέπμπορν

Όντρεϊ Χέπμπορν: Γιατί άλλαξε προσωρινά το όνομά της κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το People αναφέρει ότι η μητέρα της Χέπμπορν συμπαθούσε τους Ναζί στο απόγειο της δημοτικότητας του Χίτλερ. Τον είχε γνωρίσει το 1935 και τον περιέγραψε ως «την πιο γοητευτική προσωπικότητα». Όταν ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος το 1939, η van Heemstra μετέφερε την κόρη της πίσω στην Ολλανδία, καθώς πίστευε ότι η ουδέτερη χώρα θα ήταν πιο ασφαλής, ενώ διατηρούσε, επίσης, και «εγκάρδιες» σχέσεις με τους αξιωματικούς των Ναζί, πιστεύοντας ότι ήταν προς το συμφέρον της οικογένειάς της. Ως πρόσθετη προφύλαξη, ωστόσο, άλλαξε το όνομα της Χέπμπορν.

Όντρεϊ Χέπμπορν

Η Όντρεϊ Χέπμπορν, λοιπόν, έγινε η Edda van Heemstra για να κρύψει τη «βρετανική της κληρονομιά» κατά τη διάρκεια του πολέμου, αναφέρει το grunge.com. Αν και η μητέρα της στην αρχή υποστήριξε τους Ναζί, το People γράφει ότι απογοητεύτηκε όταν ο κουνιάδος της εκτελέστηκε και οι Εβραίοι φίλοι της «εστάλησαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης». Έτσι, αυτή και η Χέπμπορν άρχισαν να υποστηρίζουν την ολλανδική αντίσταση. Σύμφωνα με το Cheatsheet της Showbiz, η Χέπμπορν παρέδιδε μηνύματα και εφημερίδες κρύβοντάς τα στις μπότες της.

Το Time αναφέρει, επίσης, ότι ως εκπαιδευμένη χορεύτρια, η Χέπμπορν εμφανίστηκε σε διάφορες «underground» εκδηλώσεις για να συγκεντρώσει χρήματα για την αντίσταση. Παρόλα αυτά, η Χέπμπορν και η μητέρα της πάλεψαν για να επιβιώσουν -ζούσαν στο κελάρι τους και ήταν στα πρόθυρα της πείνας-, καθώς η χώρα συνέχιζε να βομβαρδίζεται. Κατά καιρούς, μάλιστα, η Χέπμπορν δεν είχε τίποτα να φάει για μέρες και τρεφόταν, έτσι, με γρασίδι ή ακόμη και τουλίπες. Όταν τελείωσε ο πόλεμος το 1945, υπέφερε από διάφορα προβλήματα υγείας, όπως αναιμία, οίδημα και άλλα.

Όντρεϊ Χέπμπορν

Η Χέπμπορν θα έπαιρνε το παλιό της όνομα πίσω και θα συνέχιζε τις σπουδές χορού μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να γίνει μια ηθοποιός βραβευμένη με Όσκαρ και, τελικά, ένα σύμβολο του 20ου αιώνα που αφιέρωσε τα τελευταία της χρόνια ως πρέσβειρα της Unicef για να βοηθήσει «πεινασμένα και άρρωστα παιδιά σε όλο τον κόσμο».