Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού ελιές σε φέτες
- Σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψεκάστε μια φόρμα για μάφιν με σπρέι μαγειρικής.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το γιαούρτι.
- Μεταφέρετε τη μπάλα ζύμης σε μια επίπεδη επιφάνεια και σχηματίστε μια μπάλα (η ζύμη δεν θα είναι λεία). Κόψτε σε 36-48 μικρά κομμάτια. Μεταφέρετε τα κομμάτια της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ, ραντίστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα.
- Αλατοπιπερώστε με ιταλικό καρύκευμα, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί μοτσαρέλα, το βασιλικό και τις ελιές και ανακατέψτε ξανά.
- Μοιράστε το μείγμα ζύμης στην προετοιμασμένη φόρμα για μάφιν και ψήστε για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα η κρούστα.