Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελιές σε φέτες
  • Σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψεκάστε μια φόρμα για μάφιν με σπρέι μαγειρικής.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το γιαούρτι.
  3. Μεταφέρετε τη μπάλα ζύμης σε μια επίπεδη επιφάνεια και σχηματίστε μια μπάλα (η ζύμη δεν θα είναι λεία). Κόψτε σε 36-48 μικρά κομμάτια. Μεταφέρετε τα κομμάτια της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ, ραντίστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα.
  4. Αλατοπιπερώστε με ιταλικό καρύκευμα, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί μοτσαρέλα, το βασιλικό και τις ελιές και ανακατέψτε ξανά.
  5. Μοιράστε το μείγμα ζύμης στην προετοιμασμένη φόρμα για μάφιν και ψήστε για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα η κρούστα.