Τα πιο μοντέρνα χτενίσματα από τη δεκαετία του ’90 είχαν να κάνουν με τον όγκο. Υπήρχε το ογκώδες χτένισμα στο στυλ των τότε διάσημων supermodels, οι δραματικές αφέλειες και, φυσικά, το περίφημο «Rachel», εμπνευσμένο από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Τζένιφερ Άνιστον στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Friends».

Και δεδομένου ότι σχεδόν όλες οι τάσεις ομορφιάς της εποχής είναι ξανά στη μόδα, δεν είναι πραγματικά περίεργο που το πολύ εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’90 κούρεμα σε σχήμα C θεωρείται το πιο περιζήτητο look της άνοιξης.

Το κούρεμα σε σχήμα C έχει να κάνει με την προσθήκη απαλών, μακριών στρωμάτων που κατεβαίνουν μέχρι τους ώμους σας, πριν κοντύνουν γύρω από το πρόσωπό σας για να σχηματίσουν ένα «C», λέει στο Bustle η Tara Zigler, κομμώτρια στο κομμωτήριο Lotus Star Salon στο Lake Worth Beach της FL. «Το κούρεμα εκπέμπει νοσταλγικές δονήσεις της δεκαετίας του ’90 ως μια πιο ενημερωμένη εκδοχή της Rachel» τονίζει η ίδια, ενώ το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόκειται για μία τάση που έχει ήδη γίνει μεγάλη επιτυχία στο TikTok.

Ίσως το καλύτερο πράγμα για το C-cut είναι ότι είναι εξαιρετικά ευέλικτο, σημειώνει η Michelle O’Connor, κομμώτρια και παγκόσμια καλλιτεχνική διευθύντρια της Matrix. Τα στρώματα που πλαισιώνουν το πρόσωπο φαίνονται υπέροχα σε όλους τους τύπους και τις υφές μαλλιών, λέει στο Bustle, είτε έχετε ίσια μαλλιά είτε σγουρά. «Για τα κορίτσια με σγουρά μαλλιά, το συγκεκριμένο κούρεμα φαίνεται να στρογγυλεύει τα μαλλιά σας σε σχήμα “C”, ενώ στα ίσια μαλλιά οι στρώσεις μπαίνουν μέσα ξεκινώντας από το πηγούνι», συμπληρώνει.

Το στυλ είναι ιδανικό για άτομα με πολύ πυκνά μαλλιά, λέει η O’Connor, καθώς το σχήμα προσφέρει υφή χωρίς να προσθέτει βάρος. Και αν έχετε κοντύτερα μαλλιά, σημειώνει ότι μπορεί να σας αρέσει το πώς το κούρεμα δίνει την ψευδαίσθηση ότι τα μαλλιά είναι μακρύτερα χάρη στον τρόπο με τον οποίο οι στρώσεις πέφτουν προς τους ώμους σας.

Τι είναι το κούρεμα σε σχήμα «C»

@barbiebrignoni

Next time you get your curly hair trim, ask for this! #curlyhaircut

♬ It’s Been A Long Long Time – Harry James

Σύμφωνα με τον master hairstylist Darrius Peace και όσα μοιράστηκε με το Bustle, το C-cut έχει μακριά στρώματα που πλαισιώνουν το πρόσωπο ή αφέλειες που έρχονται κάτω από το πηγούνι πριν από τη διαστρωμάτωση με τα μακρύτερα μαλλιά σας. Αυτά τα μακρύτερα κομμάτια συνήθως εκτείνονται στους ώμους σας ή λίγο πιο κάτω. «Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι δίνει μια εκλεπτυσμένη, ώριμη ατμόσφαιρα ενός mullet κουρέματος», εξηγεί.

Αυτή η εμφάνιση γίνεται γρήγορα μια τεράστια τάση όχι μόνο επειδή συναντάται όλο και περισσότερο, αλλά επειδή πραγματικά λειτουργεί σε όλους τους τύπους μαλλιών και είναι κατάλληλη για όλα τα σχήματα προσώπου. Έτσι, αν θέλετε να το δοκιμάσετε, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος. «Ο καρέ χαρακτήρας του αγκαλιάζει το πρόσωπο, ενώ προσφέρει την ευελιξία του να μπορείς να το τραβήξεις ψηλά ή να το κρατήσεις χαμηλά», λέει η Peace στο Bustle. «Είναι μια πανέμορφη εμφάνιση με κάθε τρόπο».